'İmralı tecridini alanları doldurarak kırabiliriz'

Jinen Tîrejen Roje, "Tecridi yapan, yaptıran ve yapılmasına sessiz kalan herkes içimizde yanan ateşi hissedecek. İmralı tecridini alanları doldurarak kırabiliriz" dedi.

Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi, İmralı'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik devam eden ağırlaştırılmış tecride yönelik eylemler düzenledi.

Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde gençlerin eylemlere katılımının artması birimlerimize oldukça moral vermiştir. Gençlerin katılımı artmalıdır, gençlerimiz tüm dünyada sokak sokak meydanları doldurmalıdır. Ancak bu birlik ve beraberlikle bu tecridi kırabiliriz" denildi.

'DURMAYACAĞIZ, ÖNDER APO'YU ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ!'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Söz verdiğimiz gibi başta Önder Apo üzerindeki, cezaevlerindeki tecrit son bulmadığı sürece alanlarda mücadelemizi daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Önder Apo’nun tüm Kürt halkı için verdiği mücadele silinmemek üzere tarihe kazınmıştır ve onun özgürlüğü için yapılan mücadeleler de o şekilde tarihin direniş sayfalarına kazınacaktır. Kurdistan ve Türkiye’nin her bir yanında duyduğumuz öfkeyi yansıtacak şekilde eylemler yapıyoruz. Tecridi yapan, yaptıran ve yapılmasına sessiz kalan herkes içimizde yanan bu ateşi teninde hissedecek. Pis zihniyetlerini içimizde yanan bu ateşle kül edeceğiz. Durmayacağız, Önder Apo’yu özgürleştireceğiz!"

POLİS VE AKP'Lİ FAŞİSTLERE YÖNELİK EYLEM

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"21 Ocak günü İstanbul Büyükçekmece’de TC’nin polis aracına yönelik birimlerimiz tarafından ferdi silahlarla ve el yapımı patlayıcılarla eylem yapılmıştır. Bu eylemde bir faşist Türk polisi mermilerimizin hedefi olarak kaldırıldığı hastanede hak ettiği cezayı almış ve cezalandırılmıştır.

21 Ocak günü Sakarya Serdivan’da AKP’li iş adamı Murat Sancak faşistine ait 5 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir.

22 Ocak günü Antalya Manavgat’ta AKP-MHP'li Türk faşistlerine ait 2 araç, 1 cafe birimlerimizin gazabına uğrayıp ateşler içerisinde küle döndü.

22 Ocak günü Balıkesir Ayvalık’ta faşist Türklere ait 2 yat ve 3 araç birimlerimizce ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir."