İngiltere’de Jineoloji Kampı düzenlendi

İngiltere’de 35 kadının katılımıyla 4 günlük Jineoloji kampı düzenlendi.

Londra, Manchester, Bristol, Shefield, Birmingham ve Brighton gibi kentlerden kadınların katılımı ile düzenlenen kamp 4 gün sürdü.

Kamp boyunca Jineoloji üzerine tartışmalar yürüttü. Jineoloji, demokratik konfederalizm, toplumsal değişimde kadının rolü, erkekliği öldürmek ve kadın doğası başlıklarının yer aldığı tartışmalarda ataerkilliğin ortaya çıkması ve kurumsallaşmasında mitoloji, felsefe, din ve Avrupa merkezli gelişen positivist bilim anlayışı üzerinde geniş değerlendirmeler yapıldı.

Katılımcılar arasında bulunan feminist, sol, anti faşist, anti kapitalist ve farklı perspektif sahibi kadınlar mücadele deneyim ve tecrübelerini de paylaştı.

Kampın sonunda yaptıkları ortak açıklama ile açlık grevi direnişçileri de selamlayan kadınlar, Leyla Güven, İlhan Şiş, Nasır Yağız ve diğer tüm eylemcilerin bedenlerini ölüme yatırdıkları ve eylemcilerin sağlık durumlarının kritik bir evreye girdiği ifade edildi.

Direnişçilerin taleplerinin kabul edilmesi için tüm dünyaya çağrı yapan kadınlar, dayanışmanın daha da büyütülmesi gerektiğini ifade ettiler. Kadınların açıklaması, “Tecride son”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganıyla sona erdi.