İtalyan kadınlardan Leyla Güven’e destek

İtalya’da Kürdistan ile kadın dayanışması ağı Rate-Jin, yıllık toplantısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürütülen açlık grevi eylemlerini selamladı.

Rate-Jin, ikinci yıllık olağan toplantısını Milan kentinde, 26-27 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Jineoloji Avrupa Komitesi üyesi Necibe Qeredaxi, Kürdistan’daki son siyasi gelişmeler, HDP’li vekil Leyla Güven’in 82’nci gününde devam eden açlık grevi eylemi ile Hewlêr, Strasbourg, Galler ve cezaevlerinde yürütülen açlık grevlerine ilişkin bilgi verdi.

Qeredaxi, “Bugün ne kadar saldırı varsa, o kadar da direniş var” dedi. Bu direnişin beraberinde faşizmin yıkılışını, tecridin kırılmasını, Öcalan ve tüm toplumun özgürlüğünü getireceğini söyledi.

Toplantının ilk bölümü daha çok soru ve cevap şeklinde geçti. İkinci gün, Rate-Jin’in bir çok alanda yürüttüğü yıllık faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda, Rojava devrimi, Jineoloji ve Demokratik Konfederalizm üzerine daha fazla eğitim verilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Toplantının son bölümü, önümüzdeki dönem faaliyetleri ve planlama üzerindeki tartışmalarla geçti.

Toplantının katılımcıları, açlık grevi eylemlerine desteğini ifade ederek Öcalan üzerindeki tecride son verilmesini istedi. Toplantı sonunda kadınlar Avrupa Birliği’nin Milan’daki temsilciliği önünde bir arara gelerek, “Hepimiz Leyla Güveniz”, “Öcalan üzerindeki tecride son verilsin”, “Faşizmi yıkacağız” şeklinde sloganlar attı.