Öcalan Nöbeti Hollanda Kadın İnisiyatifi’nde

Hollanda Kadın İnisiyatifi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen özgürlük nöbetini üstlendi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti adıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen eylem, 310’uncu haftasında.

Her hafta yeni bir grubun devraldığı nöbet eylemini geçtiğimiz hafta Almanya’nın Saarbrücken şehrinden gelen grup üstlenirken, bu hafta ise ayda en az bir kez olduğu gibi kadınlar nöbette. Bu haftaki nöbeti Hollanda Kadın İnisiyatifi üyeleri Şöhret Tosun ve Meral Sapan yürütüyor.

TÜM KADINLARA ÖCALAN’I SAHİPLENME ÇAĞRISI

Nöbet eylemini üçüncü kez üstlendiklerini söyleyen Kadın İnisiyatifi üyelerinin yaptığı açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğünün derhal sağlanması gerektiği vurgulandı. Özgürlük Nöbeti’nin onursal bir eylem olduğu dile getirilen açıklamada, “Bu Kürtler için kutsal bir görevdir ve herkesin bu bilinçle eyleme dahil olması gerekir” denildi.

Avrupa ülkelerinin politikalarının da sert bir dille eleştirildiği açıklamada devamla şöyle denildi: “Önderliğimiz Serok Apo için 6 yıldır eylemdeyiz. Avrupa ülkeleri kirli politikalarıyla Türkiye’ye yol açıyor. Kadın İnisiyatifi olarak başta kadınlar olmak üzere herkesi Önderliğimizi sahiplenmek üzere alanlara çağırıyoruz.”

TJK-E HER AY EN AZ BİR KEZ NÖBETTE

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini her hafta farklı bir kentten gruplar üstlenirken, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bileşenleri düzenli olarak her ay en az bir kez özgün gruplarıyla nöbete katılıyor. Nöbet eylemi 25 Haziran 2012’de başlatılırken, o tarihten bu yana aralıksız her gün sürdürüldü.