ÖGK Kadıköy’den sordu: Gülistan Doku nerede?

Özgür Genç Kadınlar, Dersim’de şüpheli bir şekilde kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun derhal bulunması için Kadıköy’de eylem düzenledi.

Kadıköy’de bir araya gelen Özgür Genç Kadınlar (ÖGK) üyeleri, Dersim’de 13 gündür kayıp olan ve intihar ettiği öne sürülen Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için Süreyya Operası önünde eylem düzenledi. “Gülistan nerede?” yazılı pankartı ile “Yaşamak istiyoruz” dövizlerinin taşıdığı eylemde sık sık, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Koruma, aklama, failleri yargıla” sloganları atıldı.

DEVLET GÜLİSTAN’A NE OLDUĞUNU SAKLIYOR

ÖGK adına açıklamayı okuyan Aze Deniz Akşar, Dersim’de 13 gündür Gülistan Doku nerede sorusuna cevap arandığını hatırlatarak sözlerine başladı. Polisin, jandarmanın, arama ekiplerinin paylaştığı yanıltıcı bilgilerin şüphelere neden olduğuna işaret eden Akşar, “En son sevgilisinin yanında görülen Gülistan’a bir türlü ulaşılamadığı söyleniyor. Aramalar sınırlı yapılıyor, devlet Gülistan’a ne olduğunu alenen saklıyor. Her kadın cinayeti, taciz, tecavüzde olduğu gibi üstü kapatılmaya çalışılıyor” dedi.

Munzur Üniversitesi’nde öğrencilerin eylemlerine devam ettiğini hatırlatan Akşar, devletin Dersim’de özel bir politika olarak önünü aştığı taciz, tecavüz, katliamlara karşı biriken öfkenin “Artık yeter” dedirttiğini kaydetti. “Polis ve jandarmanın alenen kadınları taciz ettiğini biliyoruz” diyen Akşar, devletin ve yargısının bütün baskılarına rağmen kadınlar suçlunun kim olduğunu bildiğini ve bunu Dersim’de ve tüm meydanlarda haykırmaktan da korkmadığını vurguladı.

‘GÜLİSTAN DERHAL BULUNSUN’

Kadınlar olarak Şulet Çet cinayetini nasıl mahkeme salonlarında bırakmayıp, sokaklara taşıdıysalar, Gülistan nerede soruna cevap bulana kadar susmayacaklarının altını çizen Akşar, şöyle konuştu: “Erkek devlet şunu iyi bilsin ki biz kadınlar çok kararlıyız. Kadınların her gün katledildiği, cinsiyetçi politikalara maruz kaldığı, tacize, tecavüze uğradığı, ikincil cins olarak görüldüğü bu iktidarı mahkum etmeye devam edeceğiz. Bugün Gülistan Doku'nun kaybolmasının, bulunamamasının ve kadınların akıbetini sorma isteğinin engellenmek istenmesinin failleri bellidir. Fail erkek devlet ve kurumlarıdır. Dersim’deki mücadeleyi ve kadınların mücadele yürüttüğü her alanı baskı ile sindirmek isteyenler susup vazgeçeceğimizi zannediyorlarsa yanılıyorlar. Gülistan Doku bulunana dek nerede olduğunu sormaya devam edeceğiz. Gülistan Doku derhal bulunsun.”