Özgür: AKP ve MHP ait oldukları yere gömülecektir

Uluslararası Komplo’yu 19’uncu yılında parçalayacaklarını söyleyen YJA Star Komutanlarından Hezil Özgür, “AKP ve MHP faşizmini tarihin karanlıklarındaki ait oldukları yere gömeceğiz” dedi.

15 Şubat komplosunun uluslararası bir komplo olduğunu hatırlatan YJA Star Komutanlarından Hezil Özgür, “Bu komployu sadece on sekiz yıl öncesine dayandıramayız. Bu komplo 1993’te başlamıştır. 1993’ten sonra hareketimize karşı yürütülen komplonun planları gün geçtikçe derinleşti ve ilerledi. ‘96 yılında sonra da direk Önderliğimiz üzerinde bu komplolar yürütüldü” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın PKK’yi kadrolar üzerinden geliştiğine dikkat çeken Özgür şöyle konuştu: “Hareketimiz bütün gücünü Önderliğimizde alıyordu. Bunun için komplodan önce bir sürü operasyon da hareketimizi bitirmek için yürütüldü. Bitiremedikleri içinde bütün planlarını Önderliğin üzerinde yürüttüler ki hareketimizi tasfiye olsun.

Önderlik her zaman hem Kürt halkı için hem de bütün Ortadoğu halkı için demokrasi ve eşitlik için çalıştı. Savaşı durdurmak için bütün halkların bir arada barış içinde yaşaması için her zaman Önderliğimiz demokrasiden yana oldu. Bu esaslar doğrultusunda birçok defa ateşkes ilan etti. Özellikle Türk devleti Önderliğin bütün çabalarına karşı her zaman savaş ile cevap verdi. Bütün yönelimlerini ve saldırılarını hareketimiz üzerine bitirmek ve tasfiye amacıyla yıl yıl ilerletmeye çalıştı. Saldırılarının hedefleri hareketimiz ve halkımızdı. Erdoğan şahsında son yıllarda bu saldırılar açık bir şekilde olmaktadır. Hareketimizin ve Önderliğimizin barış çabalarına rağmen İmralı sistemini geçtikçe daha kötü hale getirdiler. Önderliğin verdiği bütün şansları Türk devleti hep boşa çıkartıldı. 18 yıldır savaş gün geçtikçe daha da derinleşti ve ağırlaştı.”

Uluslararası güçlerin Ortadoğu’yu yeniden dizayn planlarını devreye koymadan önce Ortadoğu’yu, halkların sosyolojik durumun, olası direniş güçlerini değerlendirerek, bir planlamaya gittiğine de dikkat çeken Özgür, “Uluslararası güçler Ortadoğu’ya müdahale edildiğinde doğacak kargaşa ve kaosta Önderlik ideolojisinin halklara umut olacağını, alternatif bir yaşam tarzı ve sistem olduğunu tahlil etmişlerdir. Bunu engellemek için Önderliğe karşı komployu tüm uluslararası güçler işbirliği içinde kurmuşlardır. Ortadoğu’nun direniş kalesi olan Önderliğimize ve hareketimize bu şekilde bertaraf ederek Ortadoğu’da istedikleri gibi at koşturacaklarını düşünmüşlerdir. Bunun örnekleri Ortadoğu’da gözler önünde. Çünkü Ortadoğu da bir kargaşa var. Devletler artık kendi halkının sorunlarına çare getiremiyor. Ekonomiden bütün yaşamsal ihtiyaçlarına kadar halk her şeyden mahrum bırakılmış. Çünkü bu sistem kendi çıkarında başka hiçbir şey düşünmüyor. Önderliğin kurmak istediği sistem ise bütün ulusların bir arada yaşaması için olanak sağlayan sistemdir. Bunun örnekler çoktur. Mesela bugün Rojava da Türk, Ermeni, Arap ve Kürtler bir arada yaşıyorsa bunu Önderliğin sistemi sağlamıştır. Büyük güçler Önderliğin felsefesini ve ideolojisini engel olarak gördükleri için komployu yaptılar. Bu engelli ortada kaldırmak istediler. Bugüne kadar da bu komplo daha da derinleşerek devam ettirmekteler” diye konuştu.

‘EFRÎN SALDIRISI ULUSLARARASI KOMPLONUN DEVAMDIR’

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da uluslararası komplonun devamını olduğunu belirten Özgür sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP ve MHP çeteleri Efrîn’e işgalci, sömürgeci bir saldırı gerçekleştiriliyor. Uçaklarıyla, tanklarıyla, her türlü teknik donanım ve silahlarıyla Efrîn halkına, örgütlü iradesine saldırı gerçekleştiriliyor. Bu saldırı da Kürt düşmanlığının yine uluslararası komplonun bir devamıdır. Rojava devriminin tasfiyesi, komplonun önemli bir boyutudur. TC, Efrîne saldırarak Rojava devrimi karşısında yenilen DAİŞ’in intikamını almak istemektedir. Bakur direnişini kıramayan AKP-MHP faşist ittifakı, bu sefer Efrîn üzerinden Reqa hamlesiyle yeni bir döneme ulaşan devrim kazanımlarını darbelemek istemektedir. Aynı zamanda TC’nin Efrîn’de dört parça Kürdistan’da kazanmış olduğumuz avantajlı durumu değerlendirmemizi engellemek için saldırmaktadır. Bunun için Efrîn’de yürütülen savaşı tek boyutlu ele alamayız. Efrîn savaşı kapitalizmin savaşıdır. Bu savaşı kazanan halk olacaktır, halkın direnişi olacaktır. Çünkü Efrîn savaşı halkın, demokrasinin ve Önderliğin İmralı direnişidir.”

Sömürgeci güçlerin Kürt halkının Ortadoğu’da bir kimlik, statü kazanmasını istemediğini de vurgulayan Özgür, “Buna tahammül gösteremiyorlar. Bütün bunları komplodan bağımsız ela alamayız. Yok ederek ve tasfiye ederek komployu devam etmektedir. Erdoğan’ın hedefi bu savaşta Kürt halkının ismini bile ortada kaldırmaktır. 2017 ve 2016’da yürüttüğü savaş bunu göstermektedir. Var olan sınırları sömürmek istiyor. Başurê Kürdistan ve Rojava’ya girdi yarın bir gün Rojhilat’ta da girmek isteyecektir. Kendisi için her şeyi hak görüyor. Ama unuttuğu bir şey var Kürt halkı eski Kürt halkı değil. Kürt halkının artık kendi olma savaşını verdiğini unutmuş olmalı. Bir de unuttuğu başka bir şey var Kürdistan gerillasının bütün varlığıyla ikinci kez Kürdistan’ı sömürge yeri yapmayacaktır. Sömürgeci güçlerinin olduğu her yerde gerilla olacaktır. Direnişi büyüterek Kürdistan’ı özgürleştirecektir. Gerilla bu doğrultuda mücadele etmekte ve savaşmakta. Kürdistan gerillası 2018 yılında komplonun bütün planlarını boşa çıkaracaktır. Erdoğan bunu anlasın artık önünde büyük bir güç var ne uçağıyla ne de havan topuyla kıramaz. Önderlik ve halkımız ve hareketimiz üzerindeki komplo boşa çıkmıştır” dedi.

YJA Star güçlerinin üzerine Öcalan üzerindeki komployu boşa çıkarmak için çok büyük roller düştüğünü de söyleyen Özgür, komplonun aynı zamanda kadına karşı da yapıldığını belirtti.

“Öncülük misyonunda bütün gücümüzü açığa çıkartmamız lazım. Bu komplonun çemberini kırmamız gerekiyor. Kırmakla yetinmemeliyiz komployu paramparça etmeliyiz. İmralı sistemini başlarına yıkmalıyız. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız. Ancak bu şekilde doğru yoldaşlığı Önderliğe gösterebiliriz.

Bu esaslar doğrultusunda büyük bir idea ile bu süreci boşa çıkartacağız. 2018 yılını komployu tamamen parçalama ve komploculara hak ettikleri cevabı verme kararlığındayız. Mücadeleyi yükselterek komployu ve tecridi parçalayıp halkımızın Önderlikle buluşmasını sağlayacağız” diyen özgür, 2018 mücadele yılı için kararlılıklarının böyle olduğunu dile getirdi.

Komployu 19’uncu yılında parçalayacaklarını, AKP ve MHP faşizmini tarihin karanlıklarında ait oldukları yere gömeceklerini de sözlerine ekledi.