Şehbalı kadınlar: Barin'in yolu bizim yolumuzdur

İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı direnişte yaşamını yitiren ve cenazesine işkence edilen Barin Kobanê için Şehba'da eylem yapan kadınlar, "Onun yolu bizim yolumuzdur" dedi.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı ÖSO/El Kaide çetelerine karşı yürütülen direnişte yer alan YPJ'li Barin Kobanê Bilbile ilçesine bağlı Qurde köyünde yaşamını yitirmişti. Türk devleti ve çetelerinin Barin'in cenazesine işken yapan görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış ve tüm dünyada tepki toplamıştı.

Barin Kobanê Şehba Kantonu'na bağlı Qar Kelbîn köyünde dünyaya geldi. Barin'in doğum yeri olan Şehba'da kadınlar onun anısına sahip çıktıklarını göstermek ve işkencecilere tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Kürt, Arap, Türkmen ve Arnavut halklardan kadınlar Barin'in posterini açtı. Açıklamayı ise aynı zamanda Barin Kobanê'nin kuzeni olan Şehba Kongreya Star üyesi Meha El Omer okudu.

Şehit Barin'in aslen Kobanêli olduğunu ancak ailesinin göçmesi nedeniyle Şehba'da dünyaya geldiğini belirten Meha, Rojava Devrimi'nin başladığı günden bu yana YPJ'de yer aldığını ve kadınların özgürlüğü için savaştığını söyledi.

Barin'in Kobanê ve Reqa'da DAİŞ çetelerine karşı kahramanca savaştığını belirten Meha El Ömer, "Barin bizim onurumuzdur, onun iradesi ve korkusuz direnişi ile baş edemeyen düşman cenazesine işkence yaparak, tüm kadınlara mesaj vermeye çalıştı. Çetelerin bu insanlık dışı tavrı kadınların işgalcilere karşı öfkesini daha çok biledi" dedi.

"Barin savaşçı bir Kürt kadındı, kendi toprağını savundu, işgalciler onun cenazesinden dahi korktular" diyen Meha, "Barin'e söz veriyoruz. Onun bıraktığı yerden direnişi daha güçlü sürecek. Tıpkı Arin Mirkan, Avesta Xabur ve daha adını sayamayacağımız nice kahraman kadının direnişi bizlere cesaret ve güç veriyor. Davaları davamız yolları yolumuzdur. İşgalcileri yenilecek Efrîn'de direniş kazancak" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar "Biji berxwedana Efrîn'e" sloganları attı.