Üniversite kampüsünden portakal bahçesine

Atanamayan binlerce öğretmen gibi farklı işlerde çalışan Gurbet Özçelik, sabahın 3’ünde kalkıp bahçelerde meyve-sebze toplayarak geçimini sağlıyor.

Ankara Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden 2015 yılında derece ile mezun olan Gurbet Özçelik (24), KPSS’den aldığı yeterli puana rağmen ataması yapılmıyor. Kendisi gibi atanamayan binlerce öğretmen gibi farklı işlerde hayat mücadelesini sürdüren Özçelik, sabahın 3’ünde kalkarak bahçelerde meyve-sebze topluyor.

Nar bahçelerinde sabahın ayazında çalışmaya başladıklarını ifade eden Özçelik, "Bahçelere geliyoruz. Nar, limon, portakal… değişebiliyor. Ortak tek özellikleri ise iş yükünün çok ağır oluşu" şeklinde konuştu.

'ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKTE AMAÇ, ÜCRETLİ KÖLELİK'

Özçelik, "Ben bu mesleğe gönül vermiş biri olarak, işimin en iyisi olacak şekilde kendimi yetiştirdim. 2 defa KPSS’den 80 üzeri puan almama rağmen atanamadım. Bu kadar fazla öğretmen ihtiyacı varken bizlerin atanmamasına bir anlam verebilmiş değilim. Bunun tek açıklaması var. O da bizleri ücretli köleler haline getirmek" dedi.

"Emeğimizin karşılığı bu değil" diyen Özçelik, atanamayan öğretmenin yerinin ücretli öğretmen ile doldurulmasına, "Bir Türkçe dersine Coğrafya öğretmeni girebiliyor. O öğretmenin o öğrenciye ne kadar faydası olabilir ki? Nerede kaldı bizim bu çocuklara vereceğimiz nitelikli eğitim" diyerek tepki gösterdi.

'AFFEDEMİYORUM'

Aynı zamanda tarlada çalışan ve okuma yazma bilmeyen onlarca kadına da okuma yazma dersi veren Özçelik, "Eğitimin belli bir alanı olmaz. Öğrenmek isteyene her yerde öğretmenim ben. Ama yine de benimle aynı kaderi paylaşan binlerce meslektaşım gibi ben de bu halime isyan ediyorum. Bana ihtiyacı olduğunu bildiğim binlerce öğrenci varken, onların bana benim onlara bu kadar ihtiyacım varken, sırf herhangi bir yerde torpilim yok diye işimden mahrum bırakılışımı affedemiyorum" şeklinde konuştu.