Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği'nden 15 Şubat açıklaması

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği (RAWA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplonun yıl dönümünde Rojava’daki enternasyonelistler için bir mesaj yayımladı.

RAWA, Rojava’da mücadele yürüten enternasyonalist kadınlara yolladığı açıklamada, RAWA, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için birleşik mücadeleyi ve dayanışmayı büyütme mesajı verdi.

'KÜRT KIZ KARDEŞLERİMİZDEN CESARET ALIYORUZ'

RAWA’nın mesajı şöyle:

“Rojava’daki Değerli Enternasyonalist Kadın Yoldaşlara,

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği (RAWA) olarak, Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için birleşik mücadeleyi ve dayanışmayı savunuyoruz.

Yarım asırdan fazla bir süredir Afgan kadınları emperyalizmin ve baskıcı kökten dinci rejimlerin ağır yükünün altında yaşıyor. Son dönemde Taliban yönetimi kadınları daha fazla baskı altına aldı ve her şeyi göz ardı etti. Kadınların hakları ve onurlarını gasp etti, onları evlerine hapsetti ve zorunlu baş örtüsünü dayattı, bunlara uymayanları ise tutukluyor.

Afgan kadınlar tüm bunlara rağmen dünyadaki diğer hemcinsleri gibi hapis, şiddet ve tehditler karşısında direniyor.

Kürt ve Afgan halkları arasındaki bağı ortak acılar oluşturmuyor. Aramızdaki bağı ortak direniş ve kararlılık belirliyor. Bizler erkek yoldaşları ile omuz omuza savaşan Kürt kız kardeşlerimizden cesaret alıyoruz.

'ABDULLAH ÖCALAN DEĞİŞTİRME GÜCÜNÜ GÖSTERDİ'

Kadın hareketi, İran’da kadın savaşçıların sarsılmaz kararlılığının bir örneğini teşkil etmektedir ve büyük zorlukların üstesinden gelmiştir.

Sayın Öcalan’ın önderliği kadınların kendilerini ve toplumu değiştirme gücüne sahip olduğunu gösterdi.

Tutuklu yoldaşlarımızı onurlandırmak ve yaşamını yitiren kahramanların anıları için, özgürlük ve adalet topraklarımızda hakim olana kadar görevlerimize devam etmeliyiz. Emperyalizm ve dinci aşırılık bize karşı güçlerini birleştirirken, devrimciler ve savaşçılar olarak işgale, kadın düşmanlığına ve adaletsizliğe karşı birlikte durmalıyız.

Dayanışma içinde hapishane ve işkenceden arınmış bir gelecek inşa edelim!”