Almanya’da Jîna Emînî protestolarına destek: Yılmayacağız, direneceğiz!

Saçları göründüğü için işkenceyle katledilen Kürt kadın Jîna Emînî için protesto ve İran ve Rojhilat’ta süren direnişi selamlayan Almanya’daki kadınlar, “Yılmayacağız, direneceğiz, savaşacağız” mesajı verdi.

Kürdistan ve İran kentlerinde Jîna Emînî’nin katledilmesiyle başlayan protestolar 6’ncı gününü geride bırakırken Almanya’da kentlerinde de protestolar ve Rojhilat ve İran’daki direnişi selamlama eylemleri sürüyor. Almanya’nın birçok kentinde direnişe destek veren eylemciler, tüm kadınları mücadele etrafında birleşerek direnmeye davet etti.

KASSEL

Kassel Königsplatz’da Kürt ve enternasyonal aktivistler miting düzenledi. Jîna Emînî’nin katledilmesi protesto edilirken, “Jin jiyan azadî” sloganıyla İran ve Rojhilat’ta süren direnişe destek verildi.

Saat 16.00’da başlayan eylem, 2 saatten fazla sürdü.

HANNOVER

İran ve Rojhilat Kürdistanı’nda süren protestoları selamlamak ve Jîna Emînî’yi anmak üzere Hannover Halk Meclisi tarafından bugün saat 17.00’da basın açıklaması yapıldı.

Protestonun yarın saat 12.30’da Hannover Hauptbahnhof Fars ve Kürt halkları tarafından düzenleneceği bildirildi. Açıklamada sık sık “Jin jiyan azadî” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

LÜNEBURG

Aşağı Saksonya eyaletindeki Lüneburg’da TJK-E üyeleri ve Alman enternasyonalistler, Jîna Emînî’nin İran’ın başkenti Tahran’da devlet güçlerince işkenceyle katledilmesini Marktplatz meydanında mum yakıp güller bırakarak protesto etti.

Eylemde katledilen Jîna Emînî’nin posterlerini ve TJK-E flamalarını taşıyan kadınlar, sık sık “Jin jiyan azadî”, “Şehîd namirin” sloganları attı. Eylemde konuşan Nakhavoli Jamileh, ilk olarak kadınların İran’da verdiği mücadeleye dikkat çekerek bu direnişine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

İran’ın özellikle Kürt kadınları hedef aldığını belirten Nakhavoli Jamileh, “Bu, Kürt kadınlara yönelik bir katliamdır. Sadece saçı göründüğü için değil Kürt olmasından kaynaklı katledildi. İran devleti özellikle Kürt kadınlara yönelik katliamcı politikalar hazırlamakta. Bu katliam da bunun bir parçası. Biz kadınları yıldırmaya yönelik bir politikadır ama bizim buna cevabımız yılmak değil, direnmek olacak. Bu gerici zihniyete karşı mücadele etmek olacak. Tüm kadınları mücadele etrafında birleşerek direnmeye davet ediyorum. Kadınlar ölmemek için savaşmalı. Kadınlar yaşamak için direnmeli” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Eylem, söylenen şarkı, alkış ve sloganlarla son buldu.