Altun: Kadınlar şiddete ve faşizme karşı birleşmeli

Rehin tutulan Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun, "Yüreğimiz direnen kadınlarla atıyor. Kadınları faşizme karşı birleşmeye çağırıyorum" dedi.

HDP'nin rehin tutulan önceki dönem Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin mesaj yolladı.

Altun'un rehin tutulduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden kadınlara yolladığı mesajda, "Bir 25 Kasım’ı daha erkek egemen sistemin kadınlara uyguladığı faşist uygulamaların sonucu olarak zindanlarda karşılıyoruz. Ama yüreğim, yüreğimiz dışarda bu faşist eril iktidara karşı direnen kadın yoldaşlarımızla birlikte atıyor" denildi.

'TAM DA BİRLİK OLMANIN ZAMANI'

Altun, şunları da kaydetti:

"Hep birlikte yaşıyoruz ki kadına karşı adı konulmamış, ilan edilmemiş bir savaş var. Sadece biz Kürt kadınlar değil bu coğrafyada yaşayan her halktan, inançtan kadınlar bu savaşın sonuçlarıyla her gün karşı karşıya… Bir sistem olarak karşımızda duran bu zihniyet, hayatın her alanında şiddet üretiyor.
Biz Kürt kadınlar olarak onlarca yıldır kadın özgürlük çizgimizden aldığımız güçle bu eril sisteme karşı mücadele ediyoruz. Bu nedenledir ki partimize yönelik tüm baskı ve şiddet politikalarının ilk muhatabı biz kadınlar olduk. Bulunduğumuz her alanı, her nerede olursak olalım mücadele alanına çevirmenin, bu sisteme karşı direnmenin sahaları kılıyoruz. Şunu çok net biliyoruz ki biz kadınlar hangi halktan, inançtan olursak olalım örgütlendikçe, kenetlendikçe karşımızdaki sistem gittikçe küçülecek ve yok olacak.


Bir kadın olarak, yaşadığımız coğrafyada başta kadınların özgürlüğü için mücadele veriyor olma onurunu yaşayan bir kadın olarak, bugün faşizme karşı bulunduğu her yerde mücadele eden tüm kadın yoldaşlarımı selamlıyorum.


Bugün vesilesiyle özgür ve onurlu bir yaşam mücadelesi veren tüm kadın yoldaşlarımı bu faşist sisteme karşı birlik olmaya, gücümüzü birleştirmeye çağırıyorum. O zaman bizler de faşizme ve kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi birleştirmeliyiz. Tam da birlik olmanın, bir olmanın zamanıdır!


2021 25 Kasım’ını eril zihniyetin tüm biçimlerine karşı mücadelemizi ortaklaştırma günü yapalım!"