Antep'te İran protesto edildi, direnişler selamlandı

Antep Demokratik Kadın Platformu, İran'ın Kürt kadın Jina Emini'yi katletmesini protesto etti, direnişleri selamladı.

Antep Demokratik Kadın Platformu, Jina Emini’nin İran devleti tarafından işkenceyle katledilmesini protesto etmek amacıyla Yeşilsu Parkı’nda açıklama yaptı. Eyleme kadınların yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, emek ve demokrasi güçleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

'ÖZGÜRLÜĞÜ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

Antep Demokratik Kadın Platformu adına açıklama yapan Sinem Erener, İran başta olmak üzere dünyanın her yerinde halkların Emini’nin katledilmesini protesto ettiğini belirterek, “İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi, kadınlara ve mücadelelerine saldırarak, kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışmakta. Şu iyi bilinsin ki; kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek” diye konuştu.

“Jina’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir” diyen Erener, şöyle dedi: “Jina şahsında katledilen tüm kadınlara sözümüz, ahlaksızlık sizin görünen saç tellerinizde değil, İran’dan tüm dünyaya erkek egemen iktidarların zihniyetindedir. Buradan bir kez daha belirtiyoruz. Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişiyle ile birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz.”