Armanc Goşkar, Paris’te anıldı

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG ve YJA Star Komuta Konseyi üyesi Suna Kızılkaya (Armanc Goşkar), Fransa’nın başkenti Paris’te bir etkinlikle anıldı.

Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanlarına yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen Suna Kızılkaya (Armanc Goşkar) Kürdistanlılar, dostları ve mücadele arkadaşlarının katıldığı bir etkinlikle anıldı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi ve Şehit Aileleri Komitesi tarafından düzenlenen anma Paris Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada CDK-F Eş başkanı Vedat Bingöl ve Şehit Aileleri Komitesi üyesi Xane Akdoğan kısa birer konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile 73 gündür açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven’i selamlayan konuşmacılar, mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi aktivisti Sakine Karakoçan bir konuşma yaptı. Karakoçan şunları dile getirdi: “Armanc heval siyasi derinliği kadar, komuta kademesinde çok yetkin bir yoldaşımızdı. O onurlu bir yaşam için Zagroslar’ın derinliklerinden, Botan'ın derinliklerine kadar savaştı. Evet acımız, acılarımız büyük fakat, acımızı öfkeye çevirerek direnişi büyüterek kazanacağız. Şehitlerimizin isteği de budur.”

İçinden geçilen süreçte artık hiç kimsenin korkma, çekinme gibi kaygılarının olmaması gerektiğini de vurgulayan Karakoçan, “Halkımızın yüreği, Armancların yüreği devletten büyüktür. Bu temelde başta Leyla Güven'in ve diğer açlık grevleri eylemcileri etrafında direnişi büyüterek tecridi kıracağımızı, Armanc Goşkar yoldaş şahsında tüm şehitlerimize söz veriyoruz" dedi.

Mücadele arkadaşları da şehit Goşkar’a anlatarak; Kürtlerin bu zafer yürüyüşünü hiç kimsenin engellemeyeceğini belirtti.

Goşkar'ın yaşamı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından anma "Şehit namırın" sloganları ile sona erdi.