Avesta: Efrîn direnişi 8 Mart direnişinin devamıdır

Efrîn'de 40 gündür devam eden Çağın Direniş'ini selamlayan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, 8 Mart direniş bayrağını Efrîn'de kadınların devraldığını belirterek, "Efrîn direnişi 8 Mart direnişinin devamıdır" dedi.

KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta Efrîn direnişi ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde yapılacak eylemlere dair ANF'ye önemli değerlendirmelerde bulundu.

Avesta Çağın Direnişi olarak tanımlanan Türk devletinin 3 saate gireceğiz dediği Efrîn direnişinin 40. gününde birçok noktaya dikkat çekti. Efrîn'de yaşanan direnişin varlık direnişi olduğunu ve şimdiden zaferle taçlandığını söyleyen Avesta, "Nasıl ki Çiyager arkadaş surda “Sonu muhteşem olacak”, nasıl ki Mehmet Tunç Cizre’de “Direniş ve başarı dışında bir yol yok bizim için", yine nasıl ki onurlu annelerimiz de Efrîn’de biz çocuksuz yaşayabilir ama kerametsiz yaşayamayız” diyorsa bizim de tüm varlığımızla bu sözleri bir manifesto şeklinde ele alıp mücadele etmemiz gerekir" dedi.

İNSANLIK ONURUNU KORUYORLAR

KCK Başkanlık Konsey Üyesi Sozdar Avesta Efrîn direnişine damgasını vuran kadın direnişi ile aynı zamana denk gelen 8 Mart kadınlar gününde yapılacak eylemsellikler ve direniş için de çağrılarda bulundu. "Nasıl ki kadınlar 1857 New York’ta yakıldı ise bugün de Efrîn’de kadınlar bombalanıyor ve bodrumlarda nefessiz bırakılmakta" diyen Avesta, bugün 8 Mart direniş bayrağının Efrîn'de kadınlar tarafından devralındığını ve Efrîn'in 8 Mart direnişinin devamı olduğunu vurguladı. Başta tüm şehitleri anan Avesta, “Tüm onurlu halkımızı 40 gündür büyük bir direniş içinde olan, halkımızı ve fedaice bir şekilde topraklarını insanlık onurunu koruyan tüm savaşçıları hareketimiz adına selamlıyor onları kutluyorum” mesajını verdi.

EFRÎN'DE İKİ ZİHNİYET SAVAŞIYOR

Avesta Türk devletinin saldırılarına ve Efrîn’de yürütülen savaş politikalarına dair şu vurgularda bulundu: "AKP-MHP ve çeteci güçleri ile Efrîn'e saldırmakta, 40 gündür uluslararası güçler gözlerini kulaklarını kapatmış durumda. Konu Kürt olunca kalmayı seçiyorlar. Bu da onların korkaklıklarını ve cesaretsizliklerini ortaya koymakta. Yine hareketimize halkımıza dönük kara yüzlerini açığa çıkartmakta. Direnişin topraklarında, Efrîn’de iki güç, zihniyet, sistem savaş halinde. Biri faşist egemen güçlerin kapitalist zihniyetidir. Yani kadınların, halkların, doğanın düşmanlığını yapan zihniyet. Bir diğeri de bunlara karşı sonuna kadar direnen ve demokratik yaşamı savunan, halkların, kadınların özgürlüğünü esas alan, ortak ve özgür bir yaşam inşa için mücadele veren ortak yaşamı kendi içerisinde var eden güçtür. İşte bunun ismi de 3. dünya savaşıdır. BMK'nin ateşkes açıklamasına rağmen Türk faşist çeteleri saldırılarını sürdürmekte. Buna sessiz kalmaları bu çetelerin bir gün onlara karşı da çıkacağını unutmamalıdırlar.”

HALKIN DURUŞU ÇOK ÖNEMLİ

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırıları karşısında halkın Efrîn'de ateşten bir çember oluşturduğunu hatırlatan Avesta, halkların ve kadınların savaş karşısındaki direnişlerine dair şunları belirtti: "Efrîn halkı büyük bir direnişe sahip olan bir halk. Bunu topraklarındaki bağlılıkları ve işleyiş tarzından da görebiliyoruz. Bundandır bu topraklara bağlılık ve kutsallığı var. Efrîn’in de isminden anlaşılacağı gibi yaratma, emekle var etme anlamına gelmekte. Onlar var oldukça insanlık da var olacaktır, duruşları çok anlamlıdır. Yine Kürdistan’ın her parçasından yönünü Efrîn topraklarını veren ve tüm haince saldırılara karşılık canlı kalkan misali giden halkımızın duruşu çok önemlidir. Avrupa halkı da hakeza gün araya girmeden sokaklarda eylemlerini sürdürüyorlar buradan onları selamlıyorum.”

EFRÎN'E SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Efrîn'de yaşanan savaşa ilişkin tüm kesimlere çağrıda bulunan Avesta, "Halkımız nerede olursa olsun bu kutsal değerlerine sahip çıkmalı. Tüm halkımıza ve gençlere, toplumsal tüm kesimlere kurumlara çağrımız zaman Efrîn’e sahip çıkma zamanındır. Bu direnişe bu topraklara halklara, kadınlara, çocuklara şimdi sahip çıkılmazsa ne zaman sahip çıkılacak. Eğer kendilerini özgürlükçü, kadın, çocuk, insan hakları savunucuları, ekolojist olarak tanımlıyorlarsa bir an önce harekete geçilmelidir” diye konuştu. 8 Mart’ta yapılacak direniş eylemlerinin Efrîn’den kesinlikle kopuk olmaması gerektiğini ifade eden Avesta "Efrîn direnişi 8 Mart direnişinin devamıdır. Rozalardan, Claralara, Eman Goldmenlara kadar, Beritanlardan, Zilalara, saralara, Beritanlara, Avestalara, Barinlere kadar devam etmektedir. Bu kahraman kişiliklerin direnişi 40 yıllık mücadelesinin somutlaştığı PAJK ve KJK kimliği ile bugün her yerde kendisini sürdürmektedir. Bunun için de yeni bir 8 Mart’ı karşılamaktayız" dedi.

TÜM KADINLAR ZAFER HALAYINA DAVETLİ!

Efrîn'de yaşanan direnişin zaferle taçlanmasının tüm kadınların zaferi ve başarısı olacağını söyleyen Avesta, dünyanın neresinde olursa olsun kadınların yönünü Efrîn'e çevirmesi gerektiğini ifade etti. Özgür, adaletli, demokratik yaşamı kuracak olanın kadınlar olduğunu vurgulayan Avesta tüm kadınları özgürlük ve direniş halayına katılmaya davet etti. Egemen güçlerin kadının örgütlülüğünden, birliğinden ve özgürlük ideolojisinden korktuğuna dikkat çeken Avesta son olarak şunları belirtti: "Hepimiz de biliyoruz ki Önder Apo 8 Mart’ı tüm kadınlara kadın kurtuluş ideolojisini armağan ederek kutladı. Bugün ekmek ve sudan çok tüm kadınların buna ihtiyacı var. Her şeyden önce bu ideolojiyi tüm yönüyle iyi benimsemeli ve kendi özgür yaşamları için tahlil etmelidirler. Bugün kadınlar Efrîn’deki direniş ile onuruna, geleceğine, toprağına sahip çıkmıştır. Kadın kurtuluş ideolojisi ve jineoloji ile kadın savunma güçleri ile tüm kadınlara umut ışığı olmuştur. Bunu tüm kadınlar iyi bilmeli özgürce nefes alabilmek ve yaşamak için bu mücadeleye sahip çıkmalıdır. Herkesi direniş, zafer ve bahar halayına davet ediyoruz."