Aygül Doku: Gülistan 4 yıldır karanlıkta

Dört yıldır akıbeti aydınlatılmayan Gülistan Doku için Dersim’e gelen ailesi, "Gülistan 4 yıldır karanlıkta, bu karanlık son bulsun” çağrısı yaptı.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamıyor. En son üvey babası polis olan Zaynal Abarakov ile bir pastanenin önünde tartıştıkları görülen Doku’nun akıbeti, aradan geçen 4 yıla rağmen aydınlatılmadı. 

Doku’nun ailesi, olayın 4'üncü yılı dolayısıyla Dêrsim’e geldi. Doku’nun anne ve babası, önce adliyede savcı ile görüştü. Savcıdan “araştırıyoruz” yanıtı alan aile, Seyit Rıza Meydanı’nda kısa bir açıklama yaptı.

Abla Aygül Doku, “Bugün Gülistan’ın olmayışının 4’üncü yılı. 4 yıl içinde değişen sadece sayılar oldu. 1,2,3 yıl oldu Gülistan yok, 4 yıl oldu Gülistan yok. Gülistan 4 yıldır karanlıkta. Tek bir talebimiz var o da Abarakov yargılanıp sorgulansın. Gülistan bu karanlıktan çıksın. Bu acının dini, dili, kimliği, adı yok. O yüzden Gülistan’a bu ülkede kız çocuğu olan her ailenin sahip çıkması gerekiyor. Sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu karanlık son bulsun” dedi. 

Aile, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü yetklilileriyle görüşmeye gitti.