Bangladeş’te vahşet: Okul müdürü genç bir kadını yaktırdı!

Bangladeş’te, kadın okulunun müdürü, taciz ettiği kadın öğrencilerden birinin şikayetini geri çekmemesi nedeniyle canlı canlı yaktı. Bu vahşet, ülkede protesto eylemlerine yol açtı.

19 yaşındaki genç kadın, geçen hafta Dakka’da eğitim gördüğü okulun çatısında ateşe verildi. Adı Nusrat Jahan Rafi. Başbakan şeyh Hasina, olaya karışan herkesin adalet önüne çıkarılacağını açıkladı. Polis, Cuma günü yaptığı açıklamada 17 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan birinin talimatı verdiği belirtilen okul müdürü olduğunu kaydetti.

AFP’ye konuşan soruşturmadan sorumlu polis yetkilisi Muhammed İkbal, okul müdürü için “Nusrat Jahan Rafi’nin şikayetini geri çekmesi için baskı yapılmasını reddetmesi halinde öldürülmesini istedi” dedi.

TACİZİ ŞİKAYET ETTİ, POLİS “ÖNEMLİ DEĞİL” DEDİ

Jahan Rafi, Mart ayında tecavüz girişimi konusunda suç duyurusunda bulunmuş. Yayınlanan bir görüntüye göre, şikayeti kayda alan polis “Önemli bir şey değil” diyerek yanıt verdi.

İkbal’ın verdiği bilgilere göre, üçü kurbanın sınıf arkadaşı olmak üzere, gözaltına alınanlardan en az beşi genç kadını bir başörtüsü ile bağladıktan sonra üzerine gazyağı döktü.

İNTİHAR SÜSÜ VERMEK İSTİYORLARDI, BAŞARISIZ OLDU

İkbal, “Plan, bir intihar gibi göstermekti. Ama başarısız oldu çünkü eşarp yanarak, Nusrat Jahan Rafi’nin ayakları ve ellerinin açılmasını sağladı. Rafi, çatıdan inmeyi başardı” dedi.

Vücudunda yüzde 80 oranında yanıklar oluşan genç kadın, 10 Nisan’da hastanede hayatını kaybetti. Ancak ölmeden önce bir video kaydı daha yaparak, müdüre karşı suçlamalarını tekrarladı. Genç kadın, “Bana dokundu” diyerek, saldırganlardan bazılarının kimliklerini verdi. Nusrat Jahan Rafi, “Son nefesime kadar mücadele edeceğim” diye noktaladı.

Büyük tepkiler ardından Başbakan Şeyh Hasina, hiçbir suçlunun yasal süreçten kaçamayacağını söyledi.

HRW’DEN TEPKİ

İnsan Haklarını İzleme Örgütü HRW, hükümeti ciddi bir soruşturma yürütmeye ve sorumlularını yargı önüne çıkarmaya çağırdı. HRW, “Adalet isteyen genç bir kadının korkunç bir şekilde cinayete kurban gitmesi, Bangladeş hükümetinin cinsel saldırı mağdurlarına desteğinin zayıflığını gösteriyor” dedi.