Barış Anneleri: Güven'in açlık grevini selamlıyoruz

Barış Anneleri, rehin tutulan HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevini selamladı.

Amed Barış Anneleri Meclisi, rehin tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in süresiz-dönüşümsüz açlık grevine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

'KÜRT HALKININ İRADESİ'

Meclis binasındaki toplantıda konuşan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Havva Kıran, Güven’in derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, Güven’in Kürt halkının iradesi olduğunu söyledi. CHP’nin Vekil Enis Berberoğlu’nun ceza aldığı halde tahliye edildiğini hatırlatan Kıran, “Bu faşizm değil de nedir? Leyla Güven, neden bunca aydır haksız yere tutukludur? Tek suçu Kürt halkının yanında olması mı" diye tepki gösterdi.

'KÜRT KADINLARI BOYUN EĞMEZ'

Kıran, Güven’in başlattığı açlık grevini selamladıklarını söyleyerek, şunları ifade etti:

"Güven’in verdiği karar onurlu bir karardır. Dün bir Kürt siyasetçinin yapması gerekeni yapmış ve halkını, mücadelesini sahiplenmiştir. Kürt kadınları her zaman faşizmin karşısında boyun eğmemiştir. O, dik durmuş ve halkını, başı dik temsil etmiştir. Biz de onu destekliyoruz ve yanındayız. Devlet bir an önce Güven’i tahliye etmelidir. Cezaevlerinden Kürt halkının çocuklarının tabutları çıkmamalıdır."