Belçika’da inşaat sektöründe kadın sayısı arttı

Belçika’da beş yıl içerisinde inşaat ve tesisat sektöründeki kadın işçi sayısı yüzde 23,6 oranında artış gösterdi.

İnşaat federasyonu Embuild’in verilerine göre Belçika’da beş yılda inşaat ve tesisat sektöründe kadınlar sayı bakımından önemli artış gösterdi.

2017 ile 2022 arasında görevli-memur kadınların sayısı yüzde 23,9 oranında artış gösterirken kadın işçi sayısı yüzde 20,8 arttı. Toplamda yüzde 23,6’lık bir artış gerçekleşti.

Embuild, "Bu, inşaatı en güçlü kadınlaştırmaya sahip ikinci sektör yapıyor; yalnızca tarım daha iyi durumda (+ yüzde 35,7)" tespitinde bulundu.

İnşaat ve tesisat sektöründe çalışanların üçte birinden fazlasını (yüzde 36,3) kadınlar temsil ediyor. Kadınlar idari, teknik ve yasal işlevlerin yanı sıra satış, pazarlama ve iletişim alanlarında da iş yapıyor.

Ancak, 2022'de sektörde yalnızca bin 857 kadının aktif olduğu ve tüm çalışanların yüzde 1,2'sini temsil ettiği işçiler arasında tablo farklılık gösteriyor.

Embuild'in Genel Müdürü Niko Demeester, "Bu açıdan, inşaat ve montaj sektörünün daha fazla kadını çekmek için yapması gereken çok şey var" diyor.

Demeester, "Sektörümüzün geliştiğini, otomasyon ve en modern tekniklerin kullanılmasının işi daha az hantal, daha az kirli ve daha güvenli hale getirdiğini her zamankinden daha fazla göstermeliyiz” diye ekliyor.