Beyaz Tülbentli Anneler: Şimdi Öcalan’ı özgürleştirme zamanı

Bir araya gelen Beyaz Tülbentli Anneler, "Cezaevi önlerinden başlatmış olduğumuz direniş ile tecridi kısmen de olsa kırdık. Şimdi ise asıl amaç Öcalan’ı özgürleştirmek ve onurlu bir barışı sağlamak olacaktır” dedi.

İstanbul'da yaşayan Beyaz Tülbentli Anneler, Fatih’te bulunan Barış Anneleri Meclisi binasında düzenledikleri etkinlikle bir araya geldi. Kendi aralarındaki dayanışmayı yükseltmek için yanlarında yaptıkları yemekleri getiren anneler, halaylar ve zılgıtlar eşliğinde eğlendi. Anneler ayrıca açlık grevleri ile ölüm oruçları sürecinde kendilerini takip eden gazetecilere de yoğun ilgi gösterdi. Anneler daha sonra yaptıkları kısa bir açıklama ile etkinliklerine dair konuştu.

Beyaz Tülbentli Anneler adına konuşan Bedia Gökyüz, “Bu etkinlikteki amacımız açlık grevi eylemlerine destek olan anneler olarak bir araya gelmekti. Ve bir aradayız” dedi. Açlık grevi eylemlerine destek olan anneler sayesinde bugünlere gelindiğine dikkat çeken Gökyüz, şöyle devam etti: “Etkinliğe katılan bütün anneleri saygıyla selamlıyorum. Çocuklarımızın başladıkları açlık grevinin amacı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak içindi. Bizler de bu amaçla çocuklarımıza destek olmak için sokak sokak ve cezaevi önlerinden başlatmış olduğumuz direnişle bu tecridi kısmen de olsa kırdık. Şimdi ise asıl amaç Öcalan’ın özgürleştirmek ve onurlu bir barışı sağlamak olacaktır.”