Beyaz Tülbentli Anneler’in duruşması görüldü

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi önünde, tecridin kaldırılması talebi ile açlık grevinde olan çocuklarının durumuna dikkat çekmek amacı ile eylem yaptıkları için yargılanan Beyaz Tülbentli Anneler hakim karşısına çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecridin son bulması talebi ile başlayan açlık grevlerine ve çocuklarının durumuna dikkat çekmek amacı ile Gebze Kadın Kaplı Cezaevi önünde oturma eylemi yaptıkları için “Örgüt propagandası yapmak” ve “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamaları ile haklarında dava açılan Beyaz Tülbentleri Annelerin yargılandığı davanın 1’inci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan annelerden Zeynep Calıhan, Türkiye Bozkurt, Cemile Çiftçi, Latife Buğday ve Hazal Taş avukatları ile birlikte hazır bulunurken, Erdihan Erol duruşmaya katılmadı. Duruşmayı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da izledi.

Kimlik tespitlerinin ardından geçilen duruşmada ilk olarak savunma yapan Zeynep Calıhan, çocuğunun açlık grevinde olduğu için eylemlere katıldığını belirterek suçlamaları ret ederek, beraatını istedi.

Ardından söz alan Latife Buğday, “Ben bir anneyim ölüm nereden gelirse gelsin karşıyım. Anne olduğum için oraya gittim. Amacım ölümlerin durmasıdır” diye konuştu.

Çocuklarının açlık grevinde olduğu için cezaevi önüne gittiğini ifade eden Türkiye Bozkurt, “Bir anne çocukları için kendini ateşlere de atar ölüme de gider” diyerek beraat talebinde bulundu.

Ardından savunma yapan Hazal Taş, “Benim oğlum cezaevinde açlık grevindeydi. İnsanın çocuğunun aç olması evinde rahat oturmasına müsaade etmiyor. Biz oraya sesimizi duyurmak ve çocuklarımızın ölememesi için gittik. Yaptığımız bir suç değildir. Beraatımı talep ediyorum” diye konuştu.

Savunmaların ardından söz alan avukatlar duruşmaya gelmeyen Erdihan Erol’un savunmasının alınması talebinde bulundu. Söz verilen iddia makamı eksik hususların giderilmesini istedi.

Savunmalardan sonra mahkeme heyeti, Erdihan Erol’un savunmasının alınması için zorla getirilmesine karar verecek duruşmayı 1 Aralık tarihine erteledi.