Bielefeld'de kadına yönelik şiddete karşı bir haftalık sergi

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler (JXK) hareketi, Almanya'nın Bielefeld kentinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir haftalık sergi açıyor.

Etkinlikler “Kadın Cinayeti ve Öz Savunma” başlığını taşıyor. Kentin çeşitli yerlerinde sergiler ve etkinlikler gerçekleşecek.

Etkinliklere JXK'nin yanısıra şu kurumlar katılıyor: AJZ Bielefeld (Otonom Gençlik Merkezi), Potemkin Bar, Kadın Kültür Merkezi Bielefeld, Club Nummer zu Platz, Kitapevi Mondo, Kitapevi Eulenspiegel, Welthaus Bielefeld (Dünya evi Bielefeld), Kulturhaus Ostblock ve IBZ Bielefeld.

Etkinliklerde özellikle Kürt kadınlarının kurtuluş mücadelesi, Şengal katliamı, Türk devletinin kadın düşmanı ve faşist politikalarına karşı Kürt kadınlarının örgütlenmesi, Paris katliamı, Jineoloji, Rojava'daki kadın devrimi, Jinwar kadın köyü, Rojava'daki sivil kadınların ve YPS-JIN örgütünün direnişi, Kongreya Star örgütü, YPJ, YJŞ, YJA-STAR ve HDP içinde kadın çalışmaları, Türk devletinin vahşice katlettiği Hevrîn Xelef, Taybet Ana ile Barîn Kobanê ve Haziran 2020'de Türk savaş uçaklarının Kobanê’de katlettiği üç aktivist Emine, Zehra ve Hebun gibi çok sayıda olay sergilenecek.

Sergi 23 Kasım'dan 27 Kasım'a kadar Bielefeld Kürdistan Merkezi'nde açılacak. Bu Pazartesi günü saat 12.00 ile 14.00 arasında açık olan serginin diğer günler için takvimi şöyle:

25 Kasım: 17:00-19:00

26 Kasım: 14:00-16:00

27 Kasım: 12:00-14:00

29 Kasım: 12:00-18:00