Bulut: Örgütlülük geri adım attırır

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, örgütlülüğü büyütmelerin gerektiğini belirterek, örgütlü bir gücün önünde iktidarların her zaman geri adım attığını söyledi.

HDP, “Kadınlar Her Yerde” kampanyası kapsamında 5 kentte kadın intiharlarına ve şüpheli ölümlere dikkat çekecek. 8 Haziran’da başlattıkları eylemlerinin dört ana başlığı var; çocuk istismarı, infaz yasası, kayyum ve eşbaşkanlık ile kadına yönelik şiddet. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, dört ana başlıkta başlatmış oldukları eylemlerinin son ayağını 5 farklı şehirde eş zamanlı olarak yapacaklarını belirterek, bütün kadınları eylemlerine destek vermeye çağırdı.

ANF’ye konuşan Eşbaşkan Elif Bulut, her hafta farklı ama aslında ortak noktası olan kadın konularını ele aldıklarını kaydetti. Bulut, şunları söyledi: “Her hafta bir konuyu ele aldık, tüm Türkiye üzerinde. Sokaklarda, alanlarda, meydanlarda sözünü söyleyerek kadının yakıcı gündem olan konuları daha çok insanların gündemine sokmak, daha hatırlanır hale getirmek ve sözünü dillendirmek için başlattık bu kampanyamızı. Dört ana başlık altında başlattık; çocuklar üzerine, taciz, istismar, çocuk yaşta evlendirilme üzerine meclise yasa tasarısı getirmeye çalışıyor. İlk haftayı bu konuya verdik. İkinci hafta da infaz yasasına karşı yürüdük. Bu yasa da kadınların tacizcisi, katili ile yüzleşmesine neden oldu. Bu suçu işleyenler sokaklarda öldürmeye devam etti. İnfaz yasası ayrıca ayrımcı bir yasaydı. Koronadan dolayı çıktı, dediler ama hep gündemdeydi. Siyasileri yine içeride kaldı. 3. hafta kayyum ve eşbaşkanlıkla ilgili oldu yürüyüşümüz. En son kayyum atamalarından başlayıp eşbaşkanlığı illegal gibi gösterip saldırıları daha da artırdılar. Kayyum atanınca da ilk işleri kadın kurumlarını kapatmak oldu. Bu hafta da kadına yönelik şiddeti ele alıyoruz. 5 Temmuz’da birçok yerde büyük yürüyüşler, etkinlikler, 12 Temmuz’da da final yapacaktık fakat koronadan dolayı büyük etkinlikleri erteledik. Bu hafta yerellerde açıklamalar yapıyoruz. Kadın cinayetlerine karşı ses çıkarıyoruz.”

ÖRGÜTLÜLÜĞÜ BÜYÜTMELİYİZ

“Kadına yönelik şiddet bir haftaya sığmaz” diyen Bulut, şiddeti daha fazla görünür kılarak kadınların yaşadıklarını herkesin gündemine sokmak istediklerini söyledi. Şiddetin normalleştiği Türkiye’de, her gün katledilen kadınların durumlarına bir kez daha ses olmak adına son haftayı buna ayırdıklarına dikkat Çeken Bulut, şöyle konuştu: “Şiddeti bu kadar normalleştiren iktidar anlayışı, diğer alanlara sirayet etti. Akademisyenler bile kadınların cinsiyeti üzerinden konuşuyor. Sadece HDP’li kadınların değil, bütün kadın kurumlarının ortak mücadelesidir bu. Biz de ortak mücadele yürütüyoruz. Mutlaka kadın cinayetlerine karşı ses çıkarmalılar. Örgütlülüğü büyütmeliyiz. Örgütlü bir gücün önünde iktidar her zaman geri adım atacaktır.”