Canbaz: Tecride karşı mücadeleyi her yere taşıyacağız

İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek büyüyor. HDP kadın milletvekilleri 19 Kasım’da Diyarbakır Cezaevi önünde açıklama yapacak. HDP'li Vekil Dilşat Canbaz, tecride karşı mücadeleyi her yere taşıyacaklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için 10 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dayanışma yayılarak büyüyor. HDP’li kadın vekiller, Güven’e destek amacıyla 19 Kasım’da Diyarbakır Cezaevi önünde açıklama yapmaya hazırlanıyor. 

Açıklama öncesi ANF’ye konuşan vekillerden Dilşat Canbaz, İmralı’daki tecrit kırılana kadar mücadeleyi her yere taşıyacaklarını kaydetti. 

'HALKIN İRADESİ REHİN TUTULUYOR'

Canbaz, Hakkari halkının seçilmiş iradesi olan Leyla Güven’in rehin tutulmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na uygulanan adaletin Leyla Güven ve diğer HDP vekillerine uygulanmadığına işaret eden Canbaz, yargıdaki çifte standarda tepki gösterdi. İktidara bağlanan yargının keyfi uygulamalarının sürdüğünü de belirten Canbaz, “Daha iki gün önce Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu vekillerimiz hakkında yine fezlekeler hazırlandı; HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Adalet ve yargı açıkça yanımızda değil” dedi. 

'TECRİT KIRILANA KADAR HER YERDE MÜCADELE!'

Leyla Güven’in yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen bedenini açlığa yatırdığını belirten Canbaz, Güven’in bu iradesine demokrasi ve barış yanlısı herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Canbaz, özellikle kadın vekiller olarak Güven’in bu politik kararını sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizerek, “Gün Leyla Güven’e sahip çıkma günü” vurgusunu yaptı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 5 Nisan 2015’ten bu yana haber alınamadığını anımsatan Canbaz, Öcalan şahsında barışa uygulanan bu tecridi kabul etmeyeceklerini kaydetti. HDP Milletvekili Dilşat Canbaz, “Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’a uygulanan bu mutlak tecridi kabul etmiyoruz ve bu tecrit kırılana kadar mücadelemizi sokakta, Meclis'te ve cezaevinde her yere taşıyacağız” dedi.