Cinsel saldırı davasında kadınlara polis saldırısı

Polis, Ç.B.'ye yönelik cinsel saldırıyla ilgili davanın duruşması öncesinde adliye önünde kadınlara saldırdı, 3 kadını gözaltına aldı.

Ankara’da sahibi olduğu VCOM hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan, ardından itiraz üzerine serbest bırakılan Prof. Dr. Hasan Bilgili hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkeme’sindeki duruşmada Bilgili, “nitelikli cinsel saldırı”, “cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma”, “tehdit”, “hakaret” suçundan yargılanacak. Delilleri yok etmede yardım ettiği iddia edilen Serkan Durmaz ise “basit cinsel saldırı”, “alıkoyma, tehdit, hakaret”,  “suç delillerini yok etme”, Hüseyin Şenyurt ise “delilleri yok etme” suçundan yargılanacak.

'AKP'NİN YAKASINDAN ELİMİZİ ÇEKMEYECEĞİZ!'

Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen Ankara Kadın Platformu’na polis engel oldu. Adliye kapısında açıklamaya yapan platform üyesi Aysun Gençtanır, “AKP’nin yakasından da katillerin yakasından da elimizi çekmeyeceğiz" dedi.

GÖZALTI

Polisin saldırısına tepki gösteren kadınlardan Betül Koca,  Aysun Gençtanır ve Büşra Gerçek sürüklenerek, gözaltına alındı. Polis, gazetecilerin görüntü almasına da engel oldu.