'Cizre'ye sessiz kalındığı gibi Leyla'ya da sessiz kalınmasın'

Leyla Güven'in 3 aydır süren açlık grevine ilişkin konuşan Cizre’deki öz yönetim direnişlerinde şehit düşen Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç: Cizre bodrumları için yeterince sesimiz duyulmadı, sessiz kalındı ama açlık grevi direnişçilerine sessiz kalmayalım.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı ve onlarca cezaevine yayılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri ile her geçen gün daha da kritik bir hal alıyor. Cizre'de yaşamını yitiren Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç, 90 gündür devam eden açlık grevine ilişkin konuştu. Leyla Güven ve tecride karşı eylemde olan herkesi selamlayarak sözlerine başlayan Tunç, direnişçilerin taleplerinin kendi talepleri olduğunu kaydetti.

Güven ve diğer direnişçilerin Kürt Halk Önderi Öcalan ve Kürt halkı için bedenini açlığa yatırdığını hatırlatan Tunç, "Çünkü görüyoruz ki kaç yıldır Öcalan’a yönelik bu tecrit Kürt halkına da uygulanıyor. O yüzden direnişçiler bedenlerini ölümü yatırdılar. Bundan dolayı bizlerin de dışarıdan bu eyleme sahip çıkmamız gerekiyor. Leyla Güven ve cezaevlerindeki arkadaşların bu eyleminin Amed Zindanlarındaki direnişten ya da Cizre bodrumlarında direnenlerden farklı değil. Belki Cizre Bodrumları için yeterince sesimiz duyulmadı, sessiz kalındı ama şimdi aynısı olmasın, direnişçilere sessiz kalmayalım" diye konuştu.

ŞAHADET HABERİ GELMEDEN...

Açlık grevi eyleminin 91. güne girdiğine dikkat çeken Tunç, "Tüm yoldaşlarımızın eylemleri her geçen gün daha da kritik bir hal alıyor. Onlar için durum kötü. Bir şehadet haberi almadan el ele verip eylemi daha da büyütmemiz gerek ve bu tecridi hep birlikte ortadan kaldırmalıyız. Her alanda da tepkimizi ortaya koymalı, artık ayağa kalkmalıyız. Leyla ve arkadaşlarının sesine ses olmalıyız" şeklinde konuştu.

Tüm bu yaşananlara sessiz kalan ana akım medyaya da tepkisini dile getiren Tunç, "Türk kamuoyu her zaman olduğu gibi yine 3 maymunu oynuyorlar. Bu şekilde olayı görmezden geliyorlar. Onlardan bir beklentimiz de yok zaten. Ben buradan sadece Kürdistan’ın Kuzey’ine değil, Güneyi'ne de Batısı'na ve Doğusu'na da çağrı yapıyorum. Tüm Ortadoğu’nun bu eylem için birlik olup ortak hareket etmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın bedenleri daha fazla erimeden bu eylemi güzel bir şekilde sonuca kavuşturalım" dedi.