Demokratik İslam Kongresi: Leyla Güven'in sesini yükseltmeliyiz!

Leyla Güven ve açlık grevindekileri selamlayan Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi, "Güven ve yoldaşlarının sesine ses olmalıyız" dedi.

Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi, tecride karşı 72 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'e ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "72 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ve yoldaşlarının sesine ses olmalıyız" vurgusunda bulunularak, şöyle denildi:

'TARİH, YENİLDİKLERİNİ GÖSTERİYOR'

"Bugün Ortadoğu başta olmak üzere yaşadığımız toplumda, iktidarların, ceberut yönetimlerini halka dayatmalarıyla, zulüm, haksızlık ve adaletsizliğin bir virüs gibi halkı sarıp sarmalaması sonucunda, tarih boyunca olduğu gibi şimdi de zulümlere karşı direniş kendini her alanda göstermektedir.

Konuşanı, söyleyecek sözü olanı, adalet ve hak arayıcılarını tutuklama, bastırma, tecritte tutma, cezaevlerinde tüm haklardan mahrum bırakma bir hükümet politikası haline gelmiştir.

Kürt halkının, Türk ve diğer halklardan daha öte istediği bir şey yoktur ve bütün talepleri insani olmakla birlikte inancımızın en temel haklar olarak gördüğü yaşamsal gerçeklerdir.

Tarih göstermiştir ki; geçmişten bugüne zulmün varlığı, direnişçi ve cesur insanların mücadelesi karşısında yenilgiye uğramıştır."

DİRENİŞ SELAMLANDI

Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda da şu mesajı verdi: "Aleyhinize de olsa sakın zulme meyil etmeyin yoksa size ateş dokunur' ayeti ışığında, bugünün direnişleri olan Leyla Güven ve arkadaşlarının direnişlerini selamlıyoruz."