Demokratik Alevi Kadınlar Birliği'nden 8 Mart mesajı

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, "Her yerde daha güçlü, öz güvenli, can cana birliğimizi, dirliğimizi güçlendirerek özgürlüğümüzü kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "21. yüzyıl'da kadın mücadelesi kazanımlarıyla örgütleniyor, büyüyor ve yıldızlaşan kadın mücadele öncülerinin yolunda geri adım atmadan özgürlüğe yürüyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"2023 yılının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ne yazık ki tarifi imkansız acılarla girmiş bulunuyoruz. Türkiye, Kurdistan'da, Suriye ve Rojava'da birçok şehir tarihte görülmeyen bir doğal felaketi ile yıkıldı. Deprem,büyük bir yıkımla sonuçlanırken tekçi eril devletin ve yönetimin deprem sonrası görevini yerine getirmeyip hızla müdahale etmeyerek acıları daha büyük toplumsal, tarihsel, sınıfsal, inançsal, kimliksel ve doğa felaketine, trajedisine yol açmıştır.
Deprem sonrası evsiz, yurtsuz, evlatsız, toplumsuz, tarihsiz, kimliksiz,topraksız bir yaşam başta kadın ve çocuklar olmak üzere topluma büyük bir kırım yaşatılmak istenmektedir. Ne yazık ki savaşın, tecridin, mahpusluğun, ekonomik bunalımın, işsizliğin, kimliksiz, kültürsüz, inançsızlığın ağır bedelleri kadınlara erkek egemenliği tarafından ödenmeye devam edilmektedir.

Başta Türkiye’de Erdoğan-Bahçeli faşizmi, Afganistan’da Taliban gericiliği, İran’da Molla rejiminin dünya kamuoyunun gözü önünde gerçekleştirdiği kadın kırımı Ortadoğu’nun Avrupa ve Amerika’nın birçok ülkesinde erkek egemen sistem kadın mücadelesini bastırmaya yönelik siyasi, sosyal, ekonomik, medya politikalarıyla psikolojik baskı tehdit, taciz, tecavüz tutuklama vb. saldırılarını kadınlara karşı devreye koymuş ve yürütmektedir.

Bizler DAKB üyeleri olarak yürütülen tüm bu kadın düşmanı erkekliğe ve zihniyetine karşı büyük direndik ve inancımızdaki eşit olma bilinci ile zalim partiyarkaya karşı mücadele etmeye, örgütlenmeye devam edeceğiz. Doğamız, inancımız, kimliğimi ve kültürümüz özgürlüğümüz için jin jiyan azadî felsefe ve perspektifiyle yol almanın onurlu savunucuları olacağımızı belirtmek isteriz.
Değerli can kadınlar bu 8 Mart'ı depremde kaybettiklerimizi sahiplenmek, onların yaşadıkları topraklara, evlere, mekanlara, doğaya tarihe, taşa, kuşa ikrar vermeliyiz.

Bu nedenle Alevi inancının bir gereği de deprem felaketinde darda zorda kalan ailelere kadın canlara ve çocuklara musahip olmalı, halkımızın yurdunda özgür ve huzurlu yaşamaları için her türlü inşayı birlikte gerçekleştirmeliyiz.
Kadınlar olarak; zalimin zulmatına karşı her yerde daha güçlü, öz güvenli, can cana birliğimizi, dirliğimizi güçlendirerek özgürlüğümüzü kazanacağımıza inanıyoruz.

 Acılarımızı kız kardeşlerçe paylaşmak, yaralarımızı sarmak, bizlere trajedileri yaşatanlardan hesap sormak için el ele, can cana olmaya, dayanışmayı büyütmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz!"