Dep’te 8 Mart şöleni: Dep kadın belediyesi olacak!

Xarpêt’in Dep ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen şölende konuşan DEM Parti belediye eşbaşkan adayı Songül Düzgün, “Kadınlara söz verdik, Karakoçan belediyesi kadın belediyesi olacak” dedi.

Dep’teki 8 Mart yürüyüş ve şöleni Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde gerçekleşti.

PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın ablası Serap Doğan da yürüyüşe katılırken, kadınlar taktıkları mor ve beyaz şallarla dikkat çekti.

Kadınlar kapalı pazar yerinden şölenin yapılacağı düğün salonuna kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca kadınlar zılgıt ve alkışlar eşliğinde “Kadınlar birlikte güçlü”, “Kadınız, güçlüyüz”, “Kadınlar savaş istemiyor”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor” sloganlarını attı.   

Şölen alanında bir konuşma yapan Xarpet İl Eşbaşkanı Songül Cengiz, “Birlikte kazanacağız” dedi.

DEP BELEDİYESİ KADINLARIN OLACAK

Dep Belediyesi eşbaşkan adayı Songül Düzgün, “Biz kadınlar bu karanlığı aydınlatıp, tertemiz bir sayfa açacağız” diye konuştu.

Songül Düzgün, “Bizler Beritan’ların, Sara’larin, Arin Mirkan’ların ardıllarıyız. Binlerce kadından aldığımız güçle daha da güçleneceğiz. Emeklerinin boşa gitmeyecek biz 31 Mart’a kadınlar olarak halaya duracağız. Kadınlara söz verdik, Karakoçan belediyesi kadın belediyesi olacak” dedi.

DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, “Biz kadın mücadelemizi yürüterek başta savaşa, tacize, tecavüze kadın kırımına karşı mücadelemizi büyüteceğiz. ‘Jin, jiyan, azadî’ diyoruz, bu bizim yaşam felsefemiz. Bu iktidara, eril zihniyete, baskılara, tutuklamalara karşı kadın özgürlük mücadelemizi 8 Mart’ta, ‘Jin Jiyan Azadî’ diyerek büyüteceğiz. 8 Mart hepimize kutlu olsun. Bugün bizim direniş günümüzdür” ifadelerini kullandı.

Şölen yerel sanatçı Mesude Esen ve sanatçı Mizgin Duran’ın seslendirdiği şarkılarla devam etti. Kadınlar çekilen halaylar boyunca sık sık “Jin, jiyan, azadî” sloganını haykırdı.