Almanya ve Fransa'da Türkiye protesto edildi-YENİLENDİ

Almanya’nın Köln ve Dortmud kentleri ile Fransa'nın Lille ve Creil kentlerinde Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları ve Öcalan’a tecrit protesto edildi.

Dortmund’da saat 17.00 sıralarında Freifenplazt’da bir miting düzenlendi. Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına tepki gösterilen eylemde PYD ve Ehmedê Xanê derneği adına konuşmalar yapıldı. Eylemde, Öcalan’a yönelik tecrit de kınandı.

Almanya’nın Köln kentinde de Türk saldırıları bir yürüyüşle protesto edildi. Yoğun katılımın gözlendiği eylemde YPG ve YPJ lehine sloganlar atıldı.

Aynı amaçla Creteil’de Demokratik Toplum Merkezi tarafından 2 ve 4 Kasım günleri saat 10.00’dan 17.00’ye kadar çadır eylemi yapıldı.

Creil garı önünde kurulan çadırda, Türk devletinin saldırılarına ilişkin bildiri dağıtıldı. Fransız Sınır Tanımayan Kadınlar, Kongo Demokratik Halk Mücadelesi, Cezayir’deki Kabiliye halkının temsilcileri, HDK ve SKB de eyleme destek verdi.

Lille kentindeki eylem ise tren garı önündeki meydanda gerçekleşti. Burada bir çadır açan Kürtler, Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Çadır eylemi sırasında çok sayıda bildiri ve Öcalan'ın görüşlerini anlatan proşürler dağıtıldı.