Dünya kadınlarından Güven’e destek mesajı: Tecrit kaldırılmalı!

Uluslararası Diyalektik Kadınlar Birliği, Leyla Güven için destek mesajı yayınlayarak, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti.

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 66. gününde devam ederken, Güven’in eylemine uluslararası alandan desteklerde gelmeye devam ediyor.

Son olarak, birçok farklı ülkeden kadın örgütleri, siyasi parti ve sendikaların kadın temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu Uluslararası Diyalektik Kadınlar Birliği, Leyla Güven için destek mesaj yayınladı.

‘TECRİT’E SON, LEYLA’YA ÖZGÜRLÜK!’

“Leyla’ya Özgürlük” başlığıyla yayınlanan mesajda, “Leyla Güven’in Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebini destekliyoruz” denildi.

“Büyük bir endişe içerisinde Türkiye’deki kadın yoldaşlarımızın tutuklandığını, işkenceye maruz kaldığını ve asılsız iddialarla yargılandığını görüyor ve yakında takip ediyoruz” denilen mesajda, devamla “Biz kadınlar, yaşanan bu duruma ve Leyla’yı bu eyleme iten nedenlere öfke duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘LEYLA’SIZ BİR EKSİĞİZ DEMEKTİR’

Mesajın son bölümünde ise şunlar ifade edildi: “Biz Leyla ile aynı yaşamın ve aynı iddianın mücadelesini veren kadınlar olarak, herkese eşit derecede bir yer sunan yeni bir dünyayı yaratmak ve inşa etmek istiyoruz. Biz çok iyi biliyoruz ki; bu dünya, Leyla’nın yani kadınların mücadelesi ile değişecek. Leyla ile dayanışmayı büyütmeli ve Leyla’nın yaşamasını sağlamalıyız. Unutmamalıyız ki; Leyla’sız bir kadın mücadelesi, bir eksik demektir! Leyla yaşamalı, Jın Jiyan Azadî!”