Efrîn'de onlarca kız çocuğu kayıp

İşgal altındaki Efrîn'de kaçırılan 14 yaşındaki kız çocuğunu arayan bir anne, onlarca çocuğun Türk güçleri tarafından rehin tutularak, tecavüze maruz bırakıldığını söyledi.

Türk devleti ve çeteleri, Efrîn'de kadın ve kız çocuklarına yönelik savaş suçu işliyor. 14 yaşındaki kız çocuğunu ararken vahşeti ortaya çıkaran bir anne, "Şengal'de yapılanlar burada yapılıyor, tüm dünya bu alçaklığı görmeli" diyor.

İşgalci Türk devleti ile bünyesindeki DAİŞ ve El Kaide devşirmesi çetelerin Efrîn'e yönelik başlattığı işgal saldırıları, üçüncü ayında. Bölgeyi Kürtsüzleştirmek için işgalden sonra da soykırım saldırılarına bütün vahşetiyle devam ediyor. Savaş suçlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Halkın evlerini yağmalayan, talan eden, Kürtlüğün izlerini silen, insanları sokak ortasında kurşunlayan Türk işgalciler ve çeteleri, kadınlara da el uzatıyor. Daha önce Şengal'de DAİŞ'in kadınları esir alarak, sistematik tecavüze maruz bırakması gibi Türk güçleri de Efrîn'de aynısı yapıyor.

KAÇIRMA, ESARET VE TECAVÜZ

Alınan bilgiye göre; Türk güçlerince 18 Mart'ta işgal edilen kentte, şimdiye kadar onlarca kız çocuğu ve kadın kaçırıldı. Kaçırılanları, kent merkezindeki Vilayet Sokağı yakınlarında bazı evlerde tutuluyor. Bu evlerde Türk askerlerinin sistematik cinsel saldırısına maruz bırakılıyor.

TANIK ANLATIMI DOĞRULUYOR

Efrîn'in Mahmudiye Mahallesi'nde ikamet eden ve ismini yazamayacağımız bir kişi, tanık olduklarını şöyle anlattı: "Şehre geldikleri günden itibaren evlere girip değerli eşyalarımızın hepsini aldılar. Altın, beyaz eşya ne var ne yok hepsini kamyonlara yükleyip götürdüler. Ardından sokak sokak kentte kalan insanları toplayıp erkekleri ayrı bir yerde topladılar. Kadınları ise ayrı bir yere götürdüler. Kadınların çığlıkları geliyordu kulağımıza. Neler yaptıklarını bilmiyorum. Biz erkeklere ise işkence ettiler ve 'siz teröristlerin destekçilerisiniz; malınızı, kadınlarınızı elinizden alacağız' dediler.

BAZILARI BIRAKILMADI

İki gün aç susuz tutulduktan sonra bırakıldık, ancak bazı kız çocukları ve kadınlar geri dönmedi, onları alıp başka bir yere götürdüler. Nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Götürülenler arasında benim akrabam olan 14-15 yaşlarında iki kız çocuğu da var."

KIZINI ARARKEN ÖĞRENDİ

Tanık 22 Mart gününden bu yana haber alınamayan iki kız çocuğunun isimlerinin F.H ve H.A olduğunu belirtti. Kız çocuklarından H.A'nın annesi ise yaptığımız telefon görüşmesinde, günlerdir iki çocuğu bulmak için gizli gizli uğraştığını ve bu arayışı sırasında kız çocuklarından haber alamayan bir çok aile ile tanıştığını aktardı. Kadınların sokağa çıkamadığını, bu nedenle çarşaf giyerek kızlarının izini aradığını kaydeden anne, "Ben kızımı ararken çok sayıda kız çocuğunun kayıp olduğunu öğrendim. Benim rastladığım şu ana kadar yaşları 14 ile 20 arasında değişen 15 kayıp var. Tabii bu sadece benim oturduğum mahallede ulaşabildiğim sayı" dedi.

DAİŞ'İN ŞENGAL PRATİĞİ

Kentteki Türk askerleri ve çeteleri ile yakın ilişkisi olan komşusu Arap bir aileden aldığı bilgilere göre; kaçırılan kız çocukları ve kadınların, kent merkezindeki Vilayet Sokağı'nda bazı evlerde tutulduğunu kaydeden anne, "Çocuklarımızı burada tutuyorlar, zaten o bölgedeki evleri kendilerine yer yapmış ve kimseyi yaklaştırmıyorlar. DAİŞ'in Şengal'de yaptığının bir benzeri burada yapılıyor. Çocuklarımız esir ve çetelerin tecavüzüne maruz kalıyor. Dünya bu alçaklığı görmeli" şeklinde konuştu.

MAHALLELERİ DOLAŞARAK TOPLUYOR

Efrîn'de işgalci Türk ordusu ve çetelerinin kadınlara yönelik savaş suçlarını, tanıkların anlatımını doğrulayan ve Arap olduğunu söyleyen bir kişi ise şunları paylaştı: "Türklere bağlı Hamza Tugayı'ndan bir çete başı mahallelerde dolaşarak genç kızları topluyor. Bu kızları Vilayet Sokağı'ndaki evlere götürüyorlar; burada Türk subaylarına ve çete üyelerine sunuyorlar."