Ermenistan'daki kadınlardan 'Öcalan' mektubu

Ermenistan'daki kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için uluslararası çevrelere mektup gönderdi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Yêkitiyên Jinên Azad, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı ABD, Rusya, BM ve AB konsolosluklarına mektup verdi.

Mektupta şu vurgular yer aldı:

“Türk devletinin Kürtlere karşı imha ve inkar politikaları yürüttüğü bilinmektedir. Buna karşı da Kürtler her zaman direnerek bir mücadelenin içinde olmuşlardır. Bu mücadelede büyük bir rol sahibi ve Kürtlerin kendilerine Önder olarak gördüğü Sayın Abdullah Öcalan yaklaşık 20 yıldır tutuklu bulunmaktadır. Türk devletinin buradaki amacı Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının iradesini teslim almaktır. Buna karşın Sayın Öcalan 20 yıldır direnmektedir. Fakat son üç yıldır kendisinden haber alınamıyor. Bu durum bizi tedirgin ediyor."

'TÜRK DEVLETİNE BASKI UYGULANMALI'

Mektubun devamında, "Biz kadınlar Sayın Abdullah Öcalan’ı birey olarak görmüyoruz; Kürt halkının önderidir. Biz Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak gördüğümüz gibi Kürt halkının, halkların özgürlüğü olarak da görüyoruz" denilerek, "Ermenistan’daki kadınlar olarak da Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kabul etmediğimizi vurguluyoruz. Bu konuda ABD, BM, Rusya ve AB’nin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirerek Türkiye’ye baskı uygulaması gerekir” diye kaydedildi.