ESP Genel Başkanı Otlu da açlık grevine başladı

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu ve Erçiş Belediye Başkanı Diba Keskin, 10 günlük açlık grevine başladı.

Ankara Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde rehin tutulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle sürdürdüğü açlık grevine destek amacıyla 10 günlük açlık grevi eylemine başladığını açıkladı..

‘GÜVEN YALNIZ DEĞİLDİR’

Yakınlarıyla dün yaptığı görüşmede bilgi veren Otlu, Van'ın Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin'le birlikte 10 günlük açlık grevine başladıklarını bildirdi. Otlu, "'Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır' talebini sahipleniyoruz. Bu onurlu duruşu güçlendirmek adına eylemin 50. gününde 10 günlük destek açlık grevine başladık. Farklı ulusal kimlikten ve inançlardan halklarımızın özgür, eşit ve kardeşçe geleceği için bu talep kabul edilmelidir. Leyla Güven yalnız değildir" dedi.