Femen’in kurucu üyesi Shachko Paris’te ölü bulundu

Femen hareketinin kurucu üyesi Oksana Shachko’nun Fransa’nın başkenti Paris’teki evinde ölü bulunduğu bildirildi.

Femen’in diğer kurucu üyelerinden Anna Hutsol, Özgür Avrupa Radyosuna (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) yaptığı açıklamada aktivist Oksana Shanchko’nun ölümünü doğruladı.

31 yaşındaki Shanchko’nun cenazesinin Paris’teki apartman dairesinde bulunduğu bildirildi.

Hutsol, “Bildiğim kadarıyla, dünyada her şeyin kötüye gitmesinden endişe ediyordu” derken, Shanchko’nun son zamanlarda fazla temas kurmadığına dikkat çekti.

Femen hareketi, internet sitesinde yaptığı kısa bir açıklamada “En korkusuz ve en savunmasız Shancko, bizi bıraktı. Ailesi ve dostları ile birlikte ağlıyor ve polisin resmi açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Yaklaşık 10 yıl önce Ukrayna’da kurulan Femen, genellikle göğüslerini açarak düzenledikleri eylemlerle dikkatleri üzerlerine çekti. Farklı bir çok soruna karşı aktif olan hareketin üyeleri, bedenlerine yazdıkları mesajları ile özellikle siyasi toplantıları sabote ediyordu.

Shancko’nun ölümüne ilişkin şimdilik bilinen tek şey 23 Temmuz günü cansız bedeninin Paris’teki evinde bulunması. BBC’ye konuşan Femen’in diğer bir kurucu üyesi Oleksanda Shevchenko, Shancko’un en son 20 Temmuz günü görüldüğünü ve ölüm tarihinin net olmadığını belirtti. Shevchenko, “Bunu otopsi belirleyecek” dedi.