Gazeteci Evren hakkında iddianame hazırlandı

Rehin tutulan gazeteci Kibriye Evren hakkından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Evren'in ilk duruşması 6 Aralık'ta 

Amed merkezli 9 Ekim tarihinde yapılan siyası soykırım operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan  gazeteci Kibriye Evren hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla iddianame hazırlandı.

İddianame Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken Evren'in ilk duruşması 6 Aralık tarihinde görülecek. 

25 sayfadan oluşan iddianamede, gizli tanık beyanları, sosyal medya paylaşımları ve yurt dışı giriş-çıkış kayıtları suç delili olarak gösterildi.

İddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) faaliyetleri suç unsuru olarak görüldü.

İddianamenin 11 sayfalık ilk kısmında KCK'nin yapılanmasına ilişkin anlatımlara yer verildi. KCK ile ilişkili olduğu iddia edilen kurumların tüm çalışmaları da illegal olduğu savunuldu.