Gerilla 15 Ağustos'u kutladı: Çetin bir savaş yürüteceğiz

Gerillalar, 15 Ağustos Atılımı'nın 34. yıl dönümünü Medya Savunma Alanları’nda görkemli bir törenle kutladı. Törende konuşan Karayılan, ‘’Tüm dünyanın şahitlik edeceği kahramanca bir savaş yürütülecektir’’ dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Kürt halkının iradesine dönük soykırım konseptine karşı direnerek Türk devletini başarısız kıldıklarını söyledi.

15 Ağustos Atılımı'nın 34. yıl dönümünü Medya Savunma Alanları’nda kutlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, KCK, HPG ve YJA-STAR bayrakları ile efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz'ın posterinin yer aldığı alanda yapılan kutlamaya, Halk Savunma Merkez Karargah Komutanları Murat Karayılan, Zozan Çewlîg, Bahoz Erdal, Koçero Urfa ve YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Emine Erciyes de katıldı. Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan törende, Murat Karayılan gerillalara hitaben bir konuşma yaptı.

Merkez Karargah Komutanı Karayılan, sürecin sıradan olmayıp tehlikelerle dolu olduğunu hatırlatarak, Türk işgalciliği ve El-Kaide artığı çetelerin Kürdistan’daki etnik temizliğine karşı verilen savaşın, Kürt ulusunun ve tüm bölgenin demokrasi savaşı niteliğine dikkat çekti. Karayılan, tüm dünyanın şahitlik edeceği çetin bir savaş vereceklerini vurguladı.

Karayılan’ın 15 Ağustos Atılımı'ndaki önce Kürdistan'daki şartları ve Kürt halkının içinde bulunduğu durumu anlatarak, 15 Ağustos Atılımı'nın sonuçlarını paylaştı. Bugün de AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin, 15 Ağustos ruhunu ezip Kürt soykırımını tamamlamak istediğini kaydeden Karayılan, özetli şöyle devam etti: "AKP, MHP, Ergenekon ve El-Kaide halkımıza karşı savaşmaya başladı. Önce Rojava Devrimi’ne saldırdılar. Sonra Şengal’e, Başûrê Kurdistan’a, Mexmûr’a, Kerkük’e saldırdılar. Kobanê’ye geniş kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdiler. Üç yıldır da Bakurê Kurdistan’da çetin bir savaş sürmektedir. Kürt halkına karşı topyekun savaş ilan ettiler ve her türden saldırıyı gerçekleştirdiler. Önder Apo şahsında İmralı’da halkımızın iradesine vahşice saldırdılar.

HEP BİRLİKTE YENİLİYORLAR

Bu üç yılda, Türk işgalciliği gerillaya karşı akla gelebilecek her türlü yöntem ve araçla saldırdı. Aynı zamanda Kürt halkının demokratik siyasetine, dostlarına, Türkiye demokratlarına saldırdı, tutukladılar ve tüm belediyelerine el koydu. Halkımıza pervasız bir faşizmle zulüm etti. İşgalci Türk devleti, El-Kaide ve DAİŞ, sadece bu saldırılarla da sınırlı kalmadı. Rojava ve Başûr'a da saldırdı. Tüm bu saldırılarda T.C. devleti ve El-Kaide artığı çeteler hiçbir sonuç alamayıp yenildi. Kazanan Kürdistan Özgürlük Mücadelesi olmuştur.

BİR ÖRGÜTÜN SAVAŞ DEĞİL

Bu savaş, sadece bir örgütün savaşı değildir, tüm Kürt ulusunun savaşıdır. Düşmanın ilkin PKK’yi tasfiye etmek istediği doğrudur. Fakat bununla birlikte Rojava Devrimi’ni tasfiye etmek, Başûrê Kurdistan’ı işgal etmek, Kerkük’ü Başûr'dan koparmak ve halkımızın her yerdeki bütün kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyor. Bu saldırılar, böylesine kapsamlı bir savaş konsepti temelinde gelişiyor.

GÖRMEYEN KÜRT KÖR VİCDANSIZDIR

Eğer Kürdistan’daki bazı siyasetçiler bu gerçeği görmüyorlarsa ya kördürler ya da görmek istemeyen vicdansızlardır. Şu anda Efrîn’de El-Kaide artığı çeteler ile Türk işgalciliği Kürt halkının onur ve haysiyetiyle oynuyor, büyük bir zulümle etnik temizlik uyguluyor. Eğer birileri bunu ısrarla görmüyorsa büyük vicdansızdır. Kürdistan’daki her siyasetçi, halkının çıkarları temelinde hareket etmelidir. Bu tarihsel dönemde böyle hareket etmeyenlerden, tarih yarın hesap soracaktır.

GENÇLİK ZAFER HALAYINA KATILSIN

Bu tarihsel süreçte ulusal birlikteliğe ihtiyacımız vardır. Süreç sıradan değildir ve halkımızın geleceği açısından büyük tehlike vardır. Gerilla, Kürdistan’ın her yerinde, her şart ve koşul altında Kürdistan halkının hak ve çıkarlarını koruyacaktır. Özgürlük gerillasının bugün Türk işgalciliğine ve tüm El-Kaide artığı çetelere karşı yürüttüğü savaş, ulusun ve tüm bölgenin demokrasi savaşıdır. Bu kutsal savaşta zafer için Kürdistan Özgürlük Gerillası üzerine düşen her şeyi yapacaktır. Ancak tüm Kürt gençleri ve yurtsever Kürdistan halkı bu dönemde sorumluluklarına sahip çıkarak direniş mücadelesini yükseltmelidir. Tüm Kürt gençleri bu tarihi süreçte gerilla saflarına katılarak zafer halayındaki yerini almalıdır.

SADECE CESARET VE FEDAİLİK YETMİYOR

Kürdistan Özgürlük Gerillası ve Apocu fedailer olarak bizler, bu tarihsel dönemde halkımızın çıkarlarını her zamankinden daha fazla koruyacağız. Çetin bir savaş yürüteceğiz. Tüm dünyanın şahitlik edeceği kahramanca bir savaş yürütülecektir. Şu hakikati çok iyi biliyoruz; savaş sadece fedailik ve cesaretle kazanılmıyor. Bununla birlikte doğru bir bilinç, doğru bir perspektif, akıl, yaratıcılık, taktik ve tarz da gereklidir. Düşmanımız bugün karşımızda yenilmiştir. Karadan yenildiği içindir ki, bizimle ancak havadan savaşmakta ve bunun için çağın en gelişkin teknolojisini kullanmaktadır. Biz de buna karşı insan tekniğini, insan iradesini, düşman maddiyatına karşı insan maneviyatını, insanın akıl ve yaratıcılığını esas alarak zafere gideceğiz. Bugüne kadar direnişimiz her türden saldırıya karşı kazandığı gibi, bundan sonra da kazanacaktır. Özellikle bugün Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarında ve tüm Kürdistan Savunma Güçleri içerisinde yeniden yapılanma projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, gelişen Apocu fedai ruh ve profesyonel gerilla niteliği, geçmiş 34 yılın tecrübesi ve Önder Apo’nun düşünce ve ideolojisiyle zaferi kesinleştirecektir.

ZAFER HAMLESİ İÇİN GÜÇLÜ TEMEL

Bugün Karadeniz’den Zagroslara kadar her yerde gerilla savaşı vardır. Efrîn’de direniş güçlerinin ve halkımızın direnişi vardır. Halkımız en son 24 Haziran seçimlerinde tavrını ortaya koydu. Tüm bunlar zafer hamlesini gerçekleştirmemiz için çok güçlü bir temeldir. Kürdistan Özgürlük Gerillası bu temelde, 15 Ağustos Ruhu’yla 21. yüzyılın modern gerillasının tarz, taktik, akıl, ölçü ve inceliğiyle Kürdistan’da zaferi gerçekleştiren güç olacaktır. Kürdistan Özgürlük Gerillası zafer gücü olacaktır. Diriliş Bayramı’nı bir kez daha kutluyoruz.”

BÜYÜK BİR COŞKU VE MORAL

Karayılan’ın 'Bijî Rihê 15 Tebaxê’, ‘Bijî PKK’, ve ‘Bijî, Bijî Serok Apo’ sloganlarıyla konuşmasını sonlandırmasının ardından devasa bir çember oluşturan gerillalar hep birlikte silahlarını kaldırarak büyük bir moral ve coşkuyla ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ ve ‘Bijî PKK’ sloganlarını haykırdı. Yüzlerce gerilla, yüksek coşku ve moralle askeri töreni tamamladı.