YJA Star gerillası Cûdî: Asla dağlarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Türk devletinin Kurdistan dağlarında kimyasal silah kullanmaya devam ettiğini söyleyen YJA Star gerillası Cûdî Çekdar, “Dost düşman iyi bilsin ki, bu dağların sahibi gerilladır. Asla dağlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

YJA Star gerillası Cûdî Çekdar, Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi değerlendirdi.


Kürt Halk Önderi Öcalan’dan 22 aydır hiçbir şekilde haber alınmadığını söyleyen Cûdî Çekdar, “Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak Rêber Apo’ya yönelik tecridi kırmak için daha da güçlü eylemler gerçekleştirmeliyiz. Düşman saldırılarına sonuna kadar direneceğiz. Türk devleti Şehit Botan savaş tünellerinde üç gün içinde 150 kez kimyasal silah kullandı. Bu, düşmana olan öfkemizi ve kinimizi daha da arttırdı. Dost düşman iyi bilsin ki bu dağların sahibi gerilladır. Asla dağlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu dağlar Önderliğimizin bize hediyesidir, şehitlerimizin mirasıdır ve halkımızın güvencesidir. Belki binlerce işgalci dağlarımıza girdi ama hiçbiri sağ kurtulamayacaktır. Topraklarımızın kirlenmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

İran ve Rojhilat’ta yaşanan ayaklanmaya da değinen YJA Star gerillası Cûdî Çekdar şunları ekledi: “İran ve Rojhilat’ta bir süredir halk ayaklanması yaşanıyor ve uzun bir süre gündem oldu. Bu bize güç ve moral veriyor. İsyan, Kürt kadın Jîna Emînî’nin katledilmesi ile başladı. Bilindiği gibi özgür dağlarda düşman uzun zamandır kimyasal silah kullanıyor ve kadın arkadaşların çoğu kimyasallardan dolayı saçlarını kestiriyor. Hem Jîna Emînî’nin hem de kadın yoldaşlarımızın intikamını mutlaka alacağız.”