Güven: Sayın Öcalan’ın sesi bize ulaştı

HDP Gençlik Meclis üyeleri, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i, bayramda ziyaret etti. Ziyarette konuşan Güven, “Sayın Öcalan’ın sesiyle Kürdistan’a bahar geldi. Bugün gerçekten bayramı kutluyoruz çünkü Sayın Öcalan’ın sesi bizlere ulaştı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 200 gün açlık grevi eylemi ardından özel bir hastanede tedavisi süren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e ziyaretler sürüyor. HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, HDP Gençlik ve Genç Kadın Meclisi üyeleriyle birlikte, Güven’e bayram ziyaretinde bulundu. Gençlerin ziyaretini sevinçle karşılayan Güven, eylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Açlık grevi eylemleri sırasında bulundukları cezaevlerinde yaşamlarına son veren tutukluları anarak konuşmasına başlayan Güven, “Zülküf ve Ayten yoldaş şahsında bütün arkadaşları saygıyla anıyorum” dedi.

Eylemlerini başarıyla sonlandırdıklarını ifade eden Güven, “Sayın Öcalan’ın sesini duyduk. Sayın Öcalan’ın sesiyle Kürdistan’a bahar geldi. Toplumda mutlu bir hava sağlandı. Bugün gerçekten bayramı kutluyoruz çünkü sesi bizlere ulaştı. Barış, demokrasi ve demokratik siyasetin mesajını duyduk. Kürt halkı her dönem acı ve sevinci birlikte yaşadılar” diye konuştu.

Gençlerin güç ve moral kaynakları olduğunu dile getiren Güven, “Yarınlar barış ve kardeşlik günleri olacaktır. Huzur ortamında bir yaşam sağlanacaktır. Her dönem gençler öncülük etti. Bu kez bir kadın öncülük etmeliydi. Direniş sürüyor. Özgürlüğümüzü sağlayana kadar direnişimiz sürecek” diye belirtti.

HDP Genç Kadın Meclisi üyesi Merve Öztep de gençlerin tecride karşı mücadelelerini sürdüreceğinin altını çizerek, “Bu bir özeleştiri ziyaretidir. Gençler bu süreçte öncü rolünü oynayamadı. Ancak öncülük iddiamızı sürdürerek, örgütlenerek özgürleşeceğiz ve tecridi kıracağız. Bu iddiayla yürüyeceğiz. Özeleştirimizi önümüzdeki süreçte pratiklerle vereceğiz” dedi.

Gençlerin Güven’le fotoğraf çekmesinin ardından ziyaret sona erdi.