Hakkari'de hayatını kaybeden 7 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, 7 Temmuz 2018’de Hakkari’de hayatını kaybeden 7 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, ‘’7 Temmuz 2018 günü Hakkari’nin Faraşin bölgesine bağlı Kunefê alanında işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği operasyonda yaşanan çatışma sırasında 7 arkadaşımız kahramanca savaşarak şahadet ulaşmıştır’’ denildi.

Açıklamanın devamında gerillaların kimliklerine ilişkin şu bilgiler verildi.

Kod Adı: Baran Mawa
Adı Soyadı: Ali Öncü
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Ado - Ferhat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Dıjwar Pılıng
Adı Soyadı: Bedri Akdemir
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Piroz - Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Erdal Lice
Adı Soyadı: Oğuz Erdoğan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayno - Zübeyir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Ronya Eriş
Adı Soyadı: Sıdıka Özek
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zeynep - Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Sara Gulan
Adı Soyadı: Şilan Kılıç
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Behiye - Sebahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Serdar Tatvan
Adı Soyadı: Serkan Tan
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Nezire - Seyithan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Şoreş Botan
Adı Soyadı: Cemal İşçi
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Nebahat - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2018 / Hakkari

HPG, hayatını kaybeden gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin şu değerlerdirmeleri paylaştı:

''Ronya Eriş arkadaşımız, Van’da dünyaya gelmiş ve Serhad’ın yurtseverlik geleneği içerisinde büyümüştür. Aile çevresinden de birçok kişinin mücadeleye katılmasıyla da birlikte Ronya arkadaş da özgürlük hareketine ilgi duymuş ve 2000 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Kelareş, Xınere, Amed ve Botan’da gerillanın üslendiği alanlarda kalmıştır. Önder Apo’nun özgür kadın ideolojisiyle kendini donatan Ronya arkadaşımız, sade ve mütevazi katılımı ile kısa sürede yetkin bir parti militanı olmuştur. Bulunduğu tüm alanlarda kendisine verilen görevlere sorumlulukla yaklaşmış ve tüm çalışmalarda başarılı olmuştur. Bir YJA STAR gerillası olarak gerillacılıkta kendini yetkinleştiren kadın komutanlarımızdan biri olarak, birlikte çalışma yürüttüğü birçok arkadaşı eğitmiş ve genç arkadaşların yetkinleşmesinde büyük emeği geçen arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da mücadeleye, yoldaşlarına katkı sunmak için büyük bir özveri ile çalışmış, düşmanın tüm saldırılarına karşı hep ön cephelerde yer alarak, özgür kadın duruşunun temsilcilerinden biri olmuştur.

Serdar Tatvan arkadaşımız, Bitlis’te dünyaya gelmiş, gençlik yılları ile birlikte özgürlük mücadelesiyle tanışmış ve 2003 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Mütevazi bir kişiliğe sahip olan Serdar arkadaşımız, sürekli pratik sahalarda kalarak yetkin bir gerilla olmuştur. Uzun yıllar savaşın en kızgın alanlarında faaliyet yürütmüş ve düşmanın tüm yönelimlerine karşı en aktif şekilde karşılık vermiş ve kaldığı alanlarda düşmana karşı geliştirilen birçok eylemlere en güçlü katılan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Yılların getirdiği tecrübe ile gerillanın genç komutanlarından biri olmuş, birçok alanda birinci derece yönetim çalışmalarında yer almıştır. Partimizin kendisine verdiği tüm görevlere sorumlulukla yaklaşmış ve aldığı her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışmıştır. Serdar arkadaşımız, bir dönem Şehit Mahir Akademilerinin komutanlarından biri olarak yüzlerce genç arkadaşımızın eğitim sorumluluğunu da yürütmüştür. Eğitim çalışmalarında yetiştirdiği yüzlerce arkadaş şimdi ondan aldıkları eğitimin sonucunda pratik sahalarda işgalci düşmana karşı en aktif savaş yürüten arkadaşlarımızdır. Serdar arkadaşımızın Kürdistan dağlarındaki uzun yıllara dayalı emeği, katılımı ve örgütü sahiplenmedeki duyarlılığı, O’nu bizler için her zaman örnek alacağımız bir arkadaş yapmıştır. son anına kadar da durmadan çalışan Serdar arkadaşımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, onun bu emeklerini yarınlara taşımak bizlerin en temel görevlerinden olmaktadır.

Baran Mawa arkadaşımız, Mardin’de dünyaya gelmiş ve TC faşizmine bir şeyler yapmak gerektiğine inanarak gençliğe adım attığı yıllar ile birlikte özgürlük mücadelesi saflarında yerini almıştır. 2003 yılından itibaren Komalen Cıwan çalışmalarında yer alan Baran arkadaşımız, uzun yıllar gençlik çalışmalarında kalmış ve bir süreden sonra aktif gerilla mücadelesine dahil olmuştur. Gerillada o gençlik ruhunu hiçbir zaman yitirmemiş ve gençlik coşkusu, ruhu ve heyecanı ile katılmıştır. Halkımızın özgür yarınları için savaşa aktif bir şekilde katılmak gerektiğine inanmış ve gerillacılıkta güçlü bir katılım sergilemiştir. Şehit düştüğü ana kadar da kendisine verilen her göreve büyük bir özveri ile yaklaşan Baran arkadaşımız, gençlik duygularını Kürdistan dağlarında sembolleştiren arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Sara, Dıjwar, Erdal ve Şoreş arkadaşlarımız da Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş ve Kürdistan dağlarında mücadele içerisinde buluşmuş arkadaşlarımızdır. Kürdistan devriminde ortak mücadele alanında, yoldaşlık değerleri ile yürüyen mücadele içerisinde halkımıza karşı TC faşizminin geliştirdiği saldırılara karşı amansız bir mücadelenin sahibi olan her bir arkadaşımızın duruşu, mücadeleci kişiliği tüm yoldaşları tarafından her zaman hatırlanacak ve örnek alınacaktır.

Şahadetlerinden dolayı arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimize layık bir şekilde onların izinde yürüyeceğimizin sözünü bir kere daha veriyoruz.''