HDK, 25 Kasım'ı selamladı: Alanları dolduracağız

25 Kasım'ı selamlayan HDK Kadın Meclisleri, "Bu ceberrut erkek-eril sisteme karşı direnişimiz daima sürecek. Alanları terk etmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kadın özgürlük mücadelesi, tüm dünyada Mirabel kardeşlerden Nagîhan Akarsel’e ve Jîna Amînî’ye uzanan bir hatta sınır tanımadan sürüyor, sürecek.  25 Kasım’ı selamlıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Bizler 'Kadın Dayanışması Sınır Tanımaz' diyerek Jîna’nın saçlarını, Nagîhan’ın hakikat kalemini kadın özgürlük tarihimizle birleştirerek, dünyanın her yerinde yankılanan 'Jin, Jiyan, Azadî' sloganı ile isyan çığlığımıza dönüştürüyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bir kez daha vurgulamak isteriz ki;

Dünyanın her yerinde kadınların özgürlük mücadelesinde birbirimizden aldığımız güç ile kadınlara yönelik her türlü şiddete karşı özgürlük mücadelemiz var olmaya devam edecek. Emeğimiz ve haklarımız üzerinden zenginleşen, yoksulluğumuz ile doyan, çıplaklığımız ile giyinen bu ceberrut erkek-eril sisteme karşı direnişimiz daima sürecek.

Her şeyin artık bir saç teline bağlı olduğu bu zamanda, 25 Kasım’ı tüm bu mücadelelerin deneyimi ve dayanışmasıyla karşılıyoruz.
Kimliğimize, bedenimize, haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkıyoruz."