HDP aday listesini YSK’ya teslim etti

HDP milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti.

HDP, milletvekilliği aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. YSK'den ayrılmadan önce kısa bir açıklama yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen "24 Haziran seçimleri için listemizi tam olarak teslim ettik. Kadın temsiliyetinin bugüne kadar en yüksek olduğu parlamentodaki partimiz bugün de aday listesinde yine eşit temsiliyetini esas almıştır. Engelli temsili, mağdur yakınlarının temsili, KHK'liler ve genç temsilinde de Türkiye siyasetine, demokrasisine örnek olacak bir listeyle halkımızın karşısına çıkacağız.

Bütün engellemelere, zorluklara, OHAL koşullarında seçimlere gidiliyor olmalarına rağmen ve özel olarak da HDP'ye yönelik baskılara, tutuklamalara rağmen Türkiye'nin sorunlarının demokrasi içerisinde ve demokrasi mücadelesiyle çözülmesi gerektiği konusundaki kararlılığımızı ifade etmek istiyoruz.

Türkiye'deki bütün mağdur kesimlerin ve toplumsal muhalefetin parlamentoda en geniş biçimde temsilini hedefleyen bir listeyle halkımızın önüne çıkacağız. Başarılar diliyoruz, eşit ve özgür bir seçim olmasını diliyoruz" dedi.