HDP Kadın Grubu: Tecridi kırmak için direnişi yükselteceğiz

HDP Parlamento Kadın Grubu, Leyla Güven'e destek olanların gözaltına alınmasını kınayarak, "İmralı tecridini kırmak için bütün saldırılara karşı yekvücut direnmeye, zılgıtlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parlamento Kadın Grubu, açlık grevindeki Leyla Güven’e destek eylemlerine yapılan polis saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

HDP Genel Merkez binasındaki basın toplantısında Amed, Batman ve Van il örgütlerinde açlık grevine giren kadınların, parti binaları basılarak gözaltına alınması kınandı.

'GÜVEN, ÇIKMAZIN NASIL AŞILACAĞINI HAYKIRIYOR'

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Güven’in kişisel bir taleple açlık grevine girmediğinin altını çizerek, şöyle dedi: “Leyla Güven rehin tutulmasına rağmen bunun için değil, Türkiye’deki savaş ve çatışma çıkmazından çıkışın yolu olan İmralı üzerindeki tecridin kaldırılması için süresiz dönüşümsüz olarak açlık grevine başlamıştır. Dediğimiz gibi bu kendisinin kişisel talebi değildir; 2,5 yıldır Türkiye toplumunun içerisinde bulunduğu çıkmazı nasıl aşacağının haykırışıdır."

Başaran, "Sayın Öcalan ile 2011 yılından beri avukatları, 2016 yılından beri de ailesi hiçbir görüşme yapamamaktadır. Türkiye bugün politik ve ekonomik olarak bir çıkmazda ise bunun temel nedeni bu mutlak tecrit halidir. Leyla Güven bedenini açlığa yatırarak çığlığını dünyaya duyurmak istemektedir” diye konuştu.

‘TÜLBENTLERİ YERLERDE SÜRÜKLEDİLER'

Başaran, şunları da söyledi:

"Barbarca yaklaşımla il örgütü binalarımıza girilmiş, annelerin barışın simgesi olan tülbentleri yerlerde sürüklenmiştir. Bir barış haykırışı olan, kendi bedeninden başka hiçbir şeye zarar vermeyen bu eyleme bu fotoğraftaki gibi müdahale edilmiştir.

‘HER DÖNEM ZİNDAN FAŞİZMİNİ YENDİK!'

İktidar seçime giderken savaş politikalarını derinleştirmek istiyor olabilir, savaşı bir politik ranta çevirmiş olabilir, ama bunun karşısında barışı ve çözüm iradesini haykıranların gözaltılarla geri adım atmayacaklarını bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Biz kadınlar bu saldırılarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Kadınlar '80’li yıllarda zindanda faşist yönetimi yendiler. '90’larda binlerce kişi faili meçhul cinayetlerle katledilirken biz kadınlar örgütlü mücadelemizle barışı savunmaya devam ettik. Biz kadınlar dünyanın her yerinde faşist iktidarlara karşı çığlığımızı, zılgıtlarımızı yükselttik.”

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, son olarak şunları ifade etti:

"Leyla Güven’in talebi Kürt halkının, kadınların, Türkiye halklarının talebidir. Bu talebi yükseltmek, İmralı tecridini kırmak için bütün saldırılara karşı yekvücut direnmeye, zılgıtlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz. Bu gittiğiniz yol, yol değil. İmralı’nın kapılarının açık olduğu 2,5 yıllık bir süreçten geçtik. Sonrasındaki 3 yıllık süreci de hepimiz beraber tecrübe ettik. Bu yoldan dönülmelidir. Leyla Güven’in talebini her yerde ifade etmeye devam edeceğiz. Bizi böyle yıldıracaklarını zannedenler kadınların mücadele tarihine baksınlar.”