HDP Kadın Meclisi: Kadın faaliyetleri 'suç' sayılıyor!

Kadınlara yönelik gözaltı-tutuklamalara tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, AKP-MHP'nin, demokratik hakları 'suç' saydığına dikkat çekti.

HDP Kadın Meclisi, AKP-MHP'nin kadınlara yönelik gözaltı-tutuklamalarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'KADINLAR REHİN ALINIYOR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:
"Antep'te siyasi soykırım operasyonları sonucu aralarında çok sayıda kadın siyasetçinin ve kadın çalışmalarında yer alan kadınların da da bulunduğu 57 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu arkadaşlarımızdan 18’i dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Ayrıca; 10 Ekim Katliamı'nda DAİŞ tarafından katledilen kızının acısı halen tazeyken AKP-MHP iktidarının gasp ettiği Suruç Belediyesi’nde eşbaşkanlık yapan Hatice Çevik de cezaevinde rehin alınmıştır.
Eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından katledilen gencecik Güleda Cankel için Kadıköy'de eylem yapan FeminAmfi üyesi 7 kadın ve Devrimci Partili 2 kadın da gözaltına alınmıştır.  
Kadın düşmanı AKP-MHP erkek ittifakının, Kadın Meclisimiz ve Tevgera Jinên Azad (TJA) başta olmak üzere kadın kurumlarının demokratik ve yasal hakkını kullanarak yaptığı açıklamalar ve eylemleri 'suç' olarak göstermesini kabul etmiyoruz."