HDP Kadın Meclisi: Savaş koalisyonuna karşı güçleneceğiz!

HDP Kadın Meclisi, üyelerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı, tüm bu politikalara, irademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız" dedi.

HDP Kadın Meclisi, kadın siyasetçilerin rehin alınmasına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"AKP'nin kadın düşmanı politikaları yaşamın her alanında olduğu gibi kadın özgürlük mücadelesinde de kendisini göstermeye devam ediyor" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dün ve bu sabah erken saatlerde Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Konya ve Ankara’da çoğunluğu kadınlar olmak üzere parti yöneticilerimiz ve partililerimize yönelik hukuksuz ve keyfi gözaltılar gerçekleştirilmiştir. AKP-MHP savaş koalisyonunun 24 Haziran seçimlerinden sonra giderek topluma daha fazla dayattığı TEK ADAM rejiminin derinleştirdiği ekonomik, siyasi çöküntü, partimize yönelik hukuksuzluklarla Türkiye haklarından gizlenmek istenmektedir.

'BİZİ ENGELLEYEMEYECEKLER'

Kadın Meclisi olarak, ekonomik krizin etkilerinin daha çok hissedildiği bir ortamda AKP-MHP savaş koalisyonunca milyonlarca kadına ve Türkiye halklarına ödetilmek istenen başarısızlığın faturasını kabul etmeyeceğiz. Kadın siyasetçileri rehin alarak siyasette kendi sözümüzle var olmamızı engellemek isteyen AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı, tüm bu politikalara, irademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız!"

Gözaltına alınan Kadın Meclisi üyelerinin serbest bırakılmasının istendiği açıklamada, "Bizlere dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek" mesajı verildi.