HDP Kadın Meclisi: Yeni kabine savaş-patron kabinesi!

HDP Kadın Meclisi, toplantısının sonuç bildirgesinde, seçimlerde baskı ve hilelere rağmen HDP'nin sahiplenildiğine dikkat çekildi. Meclis, yeni kabinenin 'savaş-patron kabinesi' olduğunu vurguladı.

HDP Kadın Meclisi'nin 9 Temmuz'da yaptığı toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, 24 Haziran seçimlerinin, OHAL şartları altında, eşitsiz koşullarda, demokratik meşruiyeti bulunmayan bir ortamda yapıldığına dikkat çekilerek, "Partimizin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmalarını rehin alındığı cezaevinden yürütmüştür. Partimize yönelik olarak ise Erdoğan’ın 'sandığa gömün' 'baraj altı bırakacak şekilde çalışın' talimatı doğrultusunda olağanüstü hali de aşan bir şekilde devlet engellemelerine karşın bir seçim çalışması yürütülmüştür" denildi.

'HALKLAR HDP'Yİ SAHİPLENDİ'

"Türkiye halkları HDP'siz bir meclisi kabul etmediğini, HDP'nin baraj altında bırakılması dayatmasını reddettiğini oylarıyla bir kez daha teyit etmiştir" vurgusunda bulunulan bildirgede, "Kadınlar olarak seçim sürecine baktığımızda kadın temsiliyetinde en yüksek oranı elde ettik, bu önemli bir başarıdır ancak bu eşit temsil değil, diyoruz. Örgütlülüğümüzü ve erkek egemen zihniyete ve ayrımcılığa karşı mücadeleyi yakınımızda ve uzağımızda her yerde ve hep birlikte büyüterek, eşit temsiliyeti sağlayacağız. Bu seçim sürecinde cinsiyet rollerini pekiştiren, cinsiyetçiliği besleyen dil ve tutumların kendi çevremizde de güçlendiğini tespit ediyor ve kadın örgütlülüğünü, dayanışmasını ve özgürlük mücadelesini yükselterek bunu mutlaka aşacağımızın sözünü veriyoruz" diye kaydedildi.

'YAŞAMIN BÜTÜN ALANLARINDA MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Bildirgenin devamında şu hususlara da yer verildi:

"AKP-MHP ittifakı bu seçimlerde aradığı meşruiyeti ve başarıyı elde edememiştir. Silahlı çetelerini daha seçim sonuçları belli olmadan sokaklara salmaları bundandır.

Bu kadın ve demokrasi düşmanı, erkek egemen, faşist iktidara karşı mücadelemiz ve direnişimiz yaşamın bütün alanlarında sürecektir. Bu seçimde cezaevlerindeki kadın yoldaşlarımız da fikirleri, emekleri ve neşeleri ile kampanyamıza büyük katkı sundular. Ancak Hakkari milletvekili olarak seçilen Leyla Güven’in AKP iktidarının güdümündeki yargı tarafından keyfi bir kararla tahliye edilmeyerek Hakkari halkının iradesinin tutsak edilmesini kabul etmiyor ve Leyla Güven'in özgürlüğüne kavuşması için tahliye işlemlerinin derhal yapılması gerektiğini belirtiyoruz."

HDP'nin başarısında emeği geçen herkese teşekkür edilen bildirgede, "Kadınlar için özgürlük alanlarını genişletmeye kararlıyız. Aynı şekilde çocukların güvenliği ve gelişimi için elzem olan Çocuk Bakanlığının kurulması için de aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuk istismarı suçunu kendi idam talebi için kullanmasına izin vermeyeceğiz" mesajı verildi.

Çorlu'daki tren faciasının da 'devletin holding gibi yönetme zihniyetinin kaçınılmaz sonucu' olduğunu belirten HDP Kadın Meclisi, şunları da kaydetti:

'YENİ KABİNE PATRON-SAVAŞ KABİNESİ'

"Açıklanan Saray kabinesi, tam bir patron-savaş kabinesidir. Türkiye'yi bir anonim şirket gibi yöneteceğiz diyenler, hükümeti de buna göre oluşturmuştur. Kadınlar olarak sağlığımızı özel hastane sahiplerine, barış özlemimizi eski genelkurmay başkanlarına, vergilerimizi damatlara, yaşam alanlarımızı, kentlerimizi, doğamızı TOKİ genel müdürlerine, hak ve özgürlüklerimizi KADEM’e emanet etmeyi reddediyoruz.

Ülkenin yarısının bu rejime itirazı devam etmektedir. Kadınların hak ve özgürlükler mücadelesi hiçbir zaman durdurulamamıştır. Bu ceberut rejimin Türkiye gibi güçlü demokrasi mücadeleleri birikimi olan bir ülkede kalıcı olması mümkün değildir. Kadın özgürlük mücadelesinin her zamankinden daha güçlü, birleşik ve geleceği kucaklayacak şekilde büyütülmesi ertelenemez ve en acil görevimizdir. Parlamentoda kadın vekillerimizin, kadın meclislerimizin, kadın örgütlerinin, feministlerin seslerini daha gür çıkaracağı bir döneme giriyoruz. Bu bilinç, umut ve kararlılıkla yol alacağız. Devran böyle gider diyenlere 'Bu böyle gitmez, değiştireceğiz' diyoruz."