HDP: Kadınlar özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyecek

Kürt kadın siyasetçi ve kadın aktivisti Sevil Rojbin Çetin’in tutuklanmasına tepki gösteren Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, “Kadın düşmanı, halk iradesi düşmanı iktidar bilsin ki; kadınlar özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyecekler” dedi.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Hediye Karaaslan ile HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşaşkan Yardımcısı Salim Kaplan imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: “Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyemiz ve Edremit Belediyesi eski eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin, 26 Haziran günü evine yapılan baskınla işkence edilerek gözaltına alındı.

ÖHD’nin işkenceye dair yayınladığı raporda, Çetin'in sırt bölgesinde bot izlerinin olduğu, yüzüne aldığı darbe ile gözünün ezildiği ve dudağının patladığı, Çetin'in evinde üç buçuk saat tutulduğu, bu süre zarfında ters kelepçe ile yüzüstü bırakıldığı ve polisin cinsel tacizde bulunarak yarı çıplak şekilde fotoğraflarının çekildiği kaydedildi. Kanser hastası olan Çetin, 7 Temmuz’da çıkarıldığı mahkemede ‘gizli tanık beyanları esas alınarak’ tutuklandı. İktidar tarafından, siyasetçilerimize yönelik sistematik bir iftira jenaratörü haline getirilmiş olan ‘gizli tanık’ tezgahıyla adalet katledilmeye devam ediliyor.

Rojbin Çetin önceki dönem Edremit Belediyesi eşbaşkanımızdır. Hedef olarak seçilmesi, kanser hastalığına rağmen işkence edilerek gözaltına alınması tesadüf değil, eşbaşkanlık sistemimizi kayyım gaspı için gerekçe gösteren iktidarın planlı kötülüğünün bir parçasıdır. Bu saldırıların amacı bin bir emek ve bedelle bugünlere getirilmiş kadın mücadelesinin bastırılması, iradesinin yok sayılmasıdır. Rojbin Çetin, AKP iktidarının erkek siyasetine ve erkek politikalarına biat etmediği için işkenceye maruz kalmıştır. Yapılan işkence açık bir kadın düşmanlığıdır.

Kadın düşmanı, halk iradesi düşmanı iktidar bilsin ki; kadınlar özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyecekler. HDP'nin politik programının ve söyleminin gücü karşısında fikir ve sözleri tükenenler, binlerce partiliyi hapsetmekle, halkın seçtiği temsilcileri rehin almakla çare bulamayacaklar. Demokratik talepleri bastırmaya çalıştıkça dağılan, yıprandıkça saldırganlaşan, çözemediği oranda çözümsüzlüğü derinleştiren, despotik iktidar anlayışı karşısında demokratik, çoğulcu, kadın özgürlükçü yeni yaşamı savunmaya devam edeceğiz.”