HDP’li genç kadınlar konferansta buluştu

HDP Genç Kadın Meclis, "Özgür yaşam, özgür kadınla mümkündür” sloganıyla konferansını topladı. Konferansta , açlık grevi eylemcilerinin direnişi selamlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Meclisi, "Özgür yaşam, özgür kadınla mümkündür” şiarıyla düzenlenen konferansa öncülük etti.

HDP Amed il binasındaki Vedat Aydın salonunda düzenlenen konferansa çok sayıda HDP’li vekil de katıldı. Katılımcılar arasında HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Dersim Dağ ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP Amed Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Belgin Diken, HDP Hazro Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Ekti, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç kadınlar yer aldı.

Genç kadınlar konferansın başlamasında önce geleneksel kıyafetlerle halay çekerken, sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve açlık grevi direnişleri lehine sloganlar atıldı. Salonda "Bijî berxwedana zindana", "Leyla Güven onurumuzdur" gibi sloganlar duyuldu.

Konferans, “Çerxa Şoreşê” marşı eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı. Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Songül Tamriş, gençlerin toplumun dinamiği olduğunu vurgulayarak, “Özgürlüğü siz getireceksiniz, umudu diri tutan sizsiniz" dedi.

Daha sonra söz alan Barış Annesi Nura Abay, "Bir anne olarak gençleri böyle bir arada görmek beni mutlu ediyor. Serok Apo'yu kadınların direnişi özgürleştirecek, tecridi kadınlar kıracak" diye konuştu.

Konferansın açılış konuşmasını ise HDP’li vekil Dersim Dağ yaptı. Dağ, "Bugün kadın öncülüğünde bir direniş sürüyor” diyerek Leyla Güven’in 102 gündür yürüttüğü açlık grevine dikkat çekti.

Dağ, şöyle konuştu: “Leyla Güven greve başlarken 'Ben Sayın Öcalan'ın fikirlerinden etkilenerek siyasete başladım' demişti. Biz de bugün burada olmamızın nedenini, Sayın Öcalan'ın bize sunduğu perspektiften dolayı olduğunu biliyoruz. Biz Leyla'nın direnişini kutluyoruz, bu direniş dünyanın her yerine yayıldı ve herkes bu direnişi konuşuyor. Biz de genç kadınlar olarak direnişe destek olacağız, alanlardan ayrılmayacağız. Tecridi kırana kadar bu mücadele sürecek.”

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Belgin Diken de genç kadınları selamlayarak, kadın öncülüğündeki mücadelenin başarıya ulaşacağını kaydetti. Diken, "Leyla Güven şahsında yayılan bu direnişi tüm kadınlar olarak sahiplenmeli ve yükseltmeliyiz. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak. Buna olan inancımızla konferansınız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Konferans konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.