HDP ve Alman Yeşiller'den kadın temsilciler buluştu

HDP Kadın Diplomasi Komisyonu, Almanya Yeşiller Partisi Kadın Sözcüsü Ricarda Lang ile online toplantıda buluştu.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, Muş Milletvekili ve Kadın Diplomasi Komisyonu Üyesi Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Kadın Koordinasyonu üyeleri Feray Mertoğlu, Mediha Yüksel, Semiha Şahin ve HDP Almanya Temsilcisi Leyla İmret; Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili ve Kadın Sözcüsü Ricarda Lang ile online toplantıda bir araya geldi.

NELER KONUŞULDU?

Toplantıda Almanya ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ne yaklaşımının ve kadına şiddete yol açan politikaların dünya geneline yayılması konuşuldu. Toplantıda Türkiye'deki kadın mücadelesi, nafaka hakkı, tecavüze maruz bırakılan mülteci ve göçmen kadınlar ile çocuk istismarını meşrulaştırmaya yönelik Meclis'e getirilmek istenen yasa tasarıları da ele alındı.

Tüm dünyada kadın kazanımlarına çok büyük saldırı olduğunu belirten Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, enternasyonal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Ricarda Lang da, enternasyonal bir kadın mücadelesi konusunda aynı fikirde olduğunu ve eylem planları konusunda fikir alışverişine hazır olduğunu belirtti.

Avrupa’daki farklı kurumlardan kadınların yer alacağı online toplantılara devam edilecek.