Hindistan’da kız çocuklarına yönelik vahşet bitmiyor

Haftalardır kadın ve çocuklara yönelik tecavüz vahşetine karşı protestoların sürdüğü Hindistan Cuma günü yaşanan bir başka tecavüz ve canlı canlı yakma vahşetiyle sarsıldı.

Hindistan’da 2016 verilerine göre 40 bin kadın tecavüze maruz kalırken, son haftalarda yaşanan vahşet vakaları ürkütücü boyutlara ulaştı.

Son bir hafta içinde iki kız çocuğunun tecavüz edildikten sonra canlı canlı yakılmasının yarattığı dehşet sürerken, Cuma günü de bir başka çocuğun daha benzer şekilde katledildiği duyuruldu.

Madhya Pradesh eyaletine bağlı Sagar’da polisin açıklamasına göre 16 yaşında bir çocuk canlı canlı katledildi.

Ülkenin en büyük sorunlarından olan kadınlara yönelik tecavüz ve katliamlar son haftalarda daha fazla gündemde. Geçtiğimiz günlerde de Jharkhand eyaletinde çocuk yaştaki iki kişi tecavüz edildikten sonra canlı canlı yakılmıştı. Çocuklardan biri hayatını kaybederken, diğerinin hastanedeki yaşam mücadelesi sürüyor.

Son olarak hükümet tarafından alınan bir kararla 12 yaşından küçük çocuklara yönelik tecavüz suçlarına idam cezası getirilmişti. 2016’da 40 bin tecavüz vakasının tespit edildiği Hindistan’da ‘kültürel nedenlerden ötürü’ vakaların gizlendiği ve gerçekte bu sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.