HPG, Bingöl’de hayatını kaybeden gerillaları andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2 Aralık 2017 tarihinde Bingöl’de hayatını kaybeden 4 gerillayı andı.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamada, Dijwar Çewlig, Rohat Rêber Andok, Sipan Bandoz ve Şoreş Çiya isimli gerillaların 2 Aralık 2017 tarihinde Bingöl’de çıkan çatışmada ‘şehit düştükleri’ belirtildi.

HPG, Orhan Aslan isimli gerillanın da esir düştüğünü duyurdu.

Açıklama şöyle:

2 Aralık 2017'de Bingöl Karlıova (Kanireş) ilçesine bağlı Çatak köyünde işgalci TC güçleri ile bir grup gerillamız arasında bir çatışma yaşanmıştır. Düşmanın ağır kayıplar aldığı bu çatışmada 4 arkadaşımız son ana kadar da kahramanca savaşarak şehit düşmüş, Rêdur Çiyager (Orhan Aslan) arkadaşımız da yaralı olarak düşman güçlerine esir düşmüştür.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dıjwar Çewlik
Adı Soyadı: Ramazan Tunç
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Remziye - Tevfik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Aralık 2017 / Bingöl

Kod Adı: Rohat Reber Andok
Adı Soyadı: Hamdusena Atola
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Süphiye - Alaattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Aralık 2017 / Bingöl

Kod Adı: Sipan Bandoz
Adı Soyadı: Halit Daşdemir
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Kezban – Mehmetşah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Aralık 2017 / Bingöl

Kod Adı: Şoreş Çiya
Adı Soyadı: Şahabettin Nasa
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Songül - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Aralık 2017 / Bingöl

Rohat Rêber arkadaşımız, Amed’de dünyaya gelmiş, yurtsever bir ortamda büyümüştür. Üniversiteyi okuduğu yıllarda Kürt Özgürlük Mücadelesinde yer alan Rohat arkadaşımız, gerillaya geldiği andan itibaren büyük bir istekle mücadeleye katılmıştır. Arayışlarında büyük hedefleri önüne alarak yürümüş ve sürekli kendisini geliştirmenin çabası içerisinde olmuştur. Kendisine verilen görevlere büyük bir istek ile yaklaşmış ve bulunduğu tüm alanlarda büyük bir sorumlulukla çalışmalarını yürütmüştür. Soykırımcı faşist AKP-MHP iktidarına karşı yürütülen savaşta en aktif katılan arkadaşlarımızdan bir olmuş ve boyun eğemez Kürt direnişçiliğinin takipçilerinden biri olarak son nefesine kadar savaşmıştır. 

Şoreş Çiya arkadaşımız, Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş çok genç yaşta özgürlük mücadelemiz ile tanışmıştır. Soykırımcı TC devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarını arttırdığı bir dönemde mücadelemize katılan Şoreş arkadaşımız, Amed ve Erzurum eyaletlerinde kalmış ve çalışma yürüttüğü her alanda büyük bir özveri ile kendisine verilen görevlere yaklaşmıştır. Kısa sürede gerillacılıkta yetkinleşmiş ve yetkin bir savaşçı olmuştur. 

Sipan Bandoz arkadaşımız, Muş, Bulanıkta dünyaya gelmiş ve yurtsever bir ortamda büyümüştür. Düşman gerçeğini erken yaşlarda fark eden Sipan arkadaşımız, TC devletinin halkımıza karşı faşizan uygulamalarına karşı gerilla saflarına katılmış ve aktif mücadele içerisine girmiştir. Düşmana karşı büyük bir kin ve öfke ile savaşan Sipan arkadaşımız, kısa sürede gerillacılıkta yetkin biri olarak son anına kadar da savaşmış ve kahramanca şehit düşmüştür.  

Dıjwar Çewlik arkadaşımız, Bingöl’de dünyaya gelmiş ve düşmanın tüm baskılarına rağmen kendi öz değerlerine bağlı olan biri olmayı başarmıştır. Genç yaşlarda düşman gerçekliğine karşı Kürt halkının özgürlüğü için mücadele saflarına katılmıştır. Gerilla saflarında geçirdiği kısa zaman dilimine gençlik enerjisi ile katılan Dijwar arkadaşımız, özgürlük yolunda kahramanca yürümesini bilen arkadaşlarımızdan biri olmuştur. 

Kahramanca savaşarak şehit düşen arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''